Life Network sütőtökkrémleves stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta az isteni gyömbéres sütőtökkrémleves receptjét árulta el. 

Igazi melengető vitaminbomba, ha valaki beteg, akkor ez az egyik legjobb roboráló étel. A gyömbér és a chili tüzes melegítő hatása, a zöldségleves-alaplé és a sütőtök vitamintartalma segíthet a gyors felépülésben.

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:

1 közepes sütőtök
1 ujjnyi reszelt gyömbér
1 szál póréhagyma
1 dl szójatejszín vagy növényi tej
1 tk. garam masala
1 tk. kurkuma
2 leveskocka
1 l tiszta víz
csipet szerecsendió
1-2 ek. kókuszolaj

Elkészítés:

1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágva megsütjük, 190 fokon kb. 45 percig.
2. A póréhagymát felkarikázzuk és kókuszolajon megpároljuk egy leveses fazékban, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és pár percig pirítjuk.
3. Beletesszük a héjából kikapart sütőtökpürét, hozzáadjuk a leveskockát, fűszereket és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Pár percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.
4. Hozzáadjuk a növényi tejszínt és botmixerrel a kívánt állagúra pürésítjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Szükséges eszközök: levesesfazék, fakanál, botmixer, vágódeszka, kés

Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.

Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:

http://videa.hu/player?v=UjJRJ478X9YJKj8C

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.