Igazi melengető vitaminbomba, ha valaki beteg, akkor ez az egyik legjobb roboráló étel. A gyömbér és a chili tüzes melegítő hatása, a zöldségleves-alaplé és a sütőtök vitamintartalma segíthet a gyors felépülésben.
Hozzávalók:
1 közepes sütőtök
1 ujjnyi reszelt gyömbér
1 szál póréhagyma
1 dl szójatejszín vagy növényi tej
1 tk. garam masala
1 tk. kurkuma
2 leveskocka
1 l tiszta víz
csipet szerecsendió
1-2 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágva megsütjük, 190 fokon kb. 45 percig.
2. A póréhagymát felkarikázzuk és kókuszolajon megpároljuk egy leveses fazékban, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és pár percig pirítjuk.
3. Beletesszük a héjából kikapart sütőtökpürét, hozzáadjuk a leveskockát, fűszereket és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Pár percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.
4. Hozzáadjuk a növényi tejszínt és botmixerrel a kívánt állagúra pürésítjük.
Elkészítési idő: 1 óra
Szükséges eszközök: levesesfazék, fakanál, botmixer, vágódeszka, kés
Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.