Süss klasszikus piskótatekercset az UFF-lányokkal!

Forrás: UFF -
piskótatekercs baracklekvár Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!

A tökéletes piskóta receptjét sokan fejlesztgetik, de mi esküszünk a nagyik által jól bevált 6 tojásos piskótára, és kizárólag a baracklekváros verzióra. Ez az, amit mi is úgy készítünk, ahogy nagyanyáink, és biztosak vagyunk benne, hogy az unokáink is így fogják!

Forrás: UFF

Hozzávalók:

6 db tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg lekvár

A 6 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához adunk 6 kanál cukrot, kikeverjük, majd adunk hozzá 6 kanál lisztet, fél csomag sütőport és egy csomag vaníliás cukrot. Így is jól kikeverjük. Majd a tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elkenjük egyenletesen a tésztát. 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük. A megsült tésztát egy tiszta konyharuhára tesszük, és leszedjük róla a sütőpapírt. Megkenjük lekvárral. Majd feltekerjük, levágjuk a két végét. Porcukorral vagy vaníliás cukorral meghintjük a tetejét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.