Krumpliganca sült kacsacombbal
Hozzávalók:
4 kacsacomb
1 kg burgonya
1 kg liszt
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
1 dl olaj
só
vegeta
Elkészítés:
A kacsacombokat megtisztítom, besózom és vegetával bedörzsölöm.
Berakom őket egy tepsibe, öntök alá egy dl vizet, fóliával letakarom és 180 -200 fokos előmelegített sütőbe helyezem. Amikor majdnem kész, leveszem róla a fóliát és piros ropogósra sütöm.
A burgonyákat meghámozom, kockára vágom, sós vízben puhára főzöm.
A levét elteszem egy tálba, később szükségem lesz rá.
A burgonyákat összetöröm, visszateszem a tűzre, majd a korábban félretett levét lassan visszaadagolom rá. Lisztet szórok hozzá és folyamatosan kevergetem, nehogy össze-csomósodjon. Addig főzöm, amíg sűrű masszát nem kapok.
A kacsa zsírjában, egy serpenyőben üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, pirospaprikát szórok rá, leveszem a tűzről, összekeverem, majd a tálba rakott ganca tetejére öntöm. Mellérakom a sült kacsacombokat, ily módon tálalom.
Bódi kedvenc csokis diósa
Hozzávalók:
1 kg rétes liszt
7 tojás
7 evőkanál kristálycukor
1 csomag szalalkáli
7 evőkanál olvasztott sertészsír
3 tábla étcsokoládé
2 csomag vaníliás cukor
1 kg darált dió
1 evőkanál szerencsi kakaópor
1 dl tej
4 evőkanál porcukor
1 citrom lereszelt héja
Elkészítés:
A tésztát előző nap este készítem el.
A hét tojást, hét evőkanál kristálycukorral, fakanállal addig kavarom, amíg a cukor el nem olvad. Beleteszem a szalalkálit, majd annyi lisztet adagolok hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak. Közben a zsírt felolvasztom és azt is belekeverem a tésztába. Letakarom, másnap reggel három részre osztom és lisztezett deszkán kinyújtom.
A tepsibe sütőpapírt helyezek, kikenem zsírral, 180 fokos előmelegített sütőben a három tészta-lapot külön-külön kisütöm.
Mikor megsültek lapok, kettőt félreteszek, a har-madikat benne hagyom a tepsiben.
Elkészítem a tölteléket:
Egy tálban összekeverem a citrom lereszelt héját, a diót, a kakaóport, a vaníliás cukrot, két kanál porcukrot és félreteszem a tölteléket.
A deci tejben felolvasztom a csokoládékat, hogy hígabb legyen a megszokottnál.
A tepsiben maradt első tésztalapot meglocsolom a csokival, rászórok egy réteg diós tölteléket, majd újra meglocsolom csokival.
Ráteszem a következő tésztalapot és ugyanígy járok el. A harmadik lapot is rárakom, majd néhány percre visszarakom a sütőbe, hogy összesüljön a dió a csokival.
Mikor kiveszem, a megmaradt csokival a sütemény tetejét leöntöm és hagyom kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.