Hozzávalók:
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
1/4 csésze vaj
1/3 csésze barnacukor
1 nagy tojás
1/3 csésze cukorszirup vagy méz
Elkészítés:
Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a fűszerekkel, a sóval és a szódabikarbónával. Ezután a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukorszirupot és a tojást. Lassan kevergetve a lisztes keveréket is hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk.
A tésztát lefedve 1-2 órát állni hagyjuk egy lisztes sütőpapíron. Ezt követően a 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Ezután formákra vágjuk a félig megsült tésztát, és további 10-18 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral hintjük meg.
Csatlakozz a Szavazz a bejglire csoporthoz az iWiW és a Facebook oldalán is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.