Burgonya és lazac galette sült citrommal |
Elkészítés: |
Tudtad? |
Halhoz általában fehérbor a kézenfekvő választás, ugyanakkor a lazac esetében akár el is térhetünk ettől, hiszen a hús vöröses színe, az erős textúrája és a krumpli krémessége megkívánhatja az enyhén tanninos, könnyebb vörösborokat. A sült citrom savasságát mindenképpen figyelembe kell vennünk, hiszen a bor emellett, ha nem elég savas, akkor tompának tűnhet. A választás egy kellemesen friss, gyümölcsös, savakban gazdag, de tanninokban szegény vörösborra vagy egy sillerre is eshetne, ám most a bordeaux-i rosé a Baron Philippe de Rotschild pincészettől kerül az asztalra, ami kifejezetten izgalmas, friss kísérője lehet ennek az ételnek. Ropogós savai és selymes tanninjai jól illenek a lazachoz, a cseresznyés, ribizlis, epres aromái pedig izgalmassá teszik az ételt, és üdeséget csempésznek a krumpli és lazac krémes elegyéhez.
VIDEÓ: BURGONYA ÉS LAZAC GALETTE SÜLT CITROMMAL
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.