A nap receptje: Zöldséges gazpacho

leves Buday Péter spanyol zöldség Webszakács gazpacho
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Voltál Spanyolországban nyaralni? Ha igen, akkor a kellemes emlékek felidézése miatt, ha nem, akkor egy kis nyárvégi mediterrán életérzés varázslása érdekében készítsünk egy finom és egyszerű gazpachót!
http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LtZRPZie1QT0trke
  • 30 dkg paradicsom
  • 30 dkg uborka
  • 30 dkg TV-paprika
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 4-5 levél friss bazsalikom vagy tárkony
  • só és frissen őrölt bors
  • 20-25 jégkocka

Turmixba tesszük a kicsumázott paprikát, a meghámozott kígyóuborkát, a hámozott paradicsomot, a felkarikázott újhagymát, az olívaolajat, és ízlés szerint a bazsalikomot vagy a tárkonyt. Megsózzuk, megborsozzuk, jégkockát dobunk rá, és összeturmixoljuk. Kása sűrűségű, jéghideg levest kapunk, melyet tálaláskor apró kockára vágott paprikával, paradicsommal és sült kenyérkockákkal szórunk meg.

Ízlett a recept, vagy máshogyan készítenéd el? Küldd el nekünk e-mailben az észrevételeidet az info@life.hu -ra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.