Hozzávalók (1 főre):
1 g só
8 dkg sárgarépa
0.5 közepes darab citrom
0.1 dl olaj
10 dkg pulykamell
0.02 g feketebors
2 dkg méz
2 dkg szezámmag
2 dkg lenmag
50 g főzőtejszín
Elkészítés:
Vékony hasábokra vágott sárgarépát kevés olvasztott vajban megpirítok. Sózom, mézet, és tejszínt teszek hozzá. Addig forralom, amíg mártás-sűrűségű nem lesz, addigra a répa is ressre puhul. A sárgarépához is vágok egy kis bazsalikomot. A serpenyőbe kevés olajat öntök. A pulykacombot megsózom, és megszórom apróra vágott rozmaringot, bazsalikomot. A hús saját nedvessége felveszi a szezám-és lenmagot amiben megforgatom. Közepesnél egy kicsit gyengébb lángon készre sütöm. Amikor megsült a hús, rányomom a citrom levét. Tálaláskor friss bazsalikommal szórom meg az ételt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.