Hozzávalók:
2 kg narancs (lehetőleg vékonyabb héjú)
2 db citrom
1,2 kg kristálycukor
Elkészítése:
Gondosan megmossuk a narancsokat és citromokat. Meghámozzuk őket úgy, hogy a fehérje ne jöjjön le. Ha belekerül a fehér rész, akkor keserű lesz, úgyhogy erre nagyon kell figyelni. A narancsokat "kifilézzük", azaz a hártyák közül kiszedjük a húst, amit feldarabolunk. A citrom- és narancshéjat gyufaszál vastagságúra felszeleteljük és 3 dl cukros vízben felforraljuk, majd 15 percig lassú tűzön főzzük. Szűrővel kiszedjük és lecsepegtetjük. A lekvárhoz a narancsot és a cukrot egy lábasban összekeverjük a megfőzött héjjal. Közepes lángon 40-50 perc alatt megfőzzük. Akkor jó, ha besűrűsödik. Befőttesüvegbe tesszük, és légmentesen lezárjuk.
Az üveget csinosítsuk egy szép szalvétával, amit szalaggal az üveg tetejére kötünk. Az is izgalmas, ha eleve szépen kimunkált üvegbe töltjük a lekvárt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.