Kropkó Péter a burgonyás vitaminsaláta elkészítésében csillanthatta meg rendkívüli jártasságát a gasztronómia világában. A gyakorló háziasszonyként is tehetséges Daniellát is elkápráztató technikával, ördöngös ügyességgel hámozta és kockázta a burgonyát, szeletelte a káposztát és párolta a kukoricát. Bár a burgonya gazdag szénhidrátban, azért tettük mégis bele a salátába, mert még a fogyókúrázó Danieallának is szüksége van a megfelelő energiára, főleg az intenzív edzések mellett. Ha te is elhatároztad, hogy formába lendülsz a bikiniszezonra, megmutatjuk, hogyan csinálhatod okosan!
A végeredmény egy kellemes, a tavasz illatát a konyhába varázsló, frissítő saláta, melynek elfogyasztása után mindenki megnyalta mind a tíz ujját.
A recept:
Burgonyás vitaminsaláta (1 adag)
Hozzávalók: fejeskáposzta 60 g, mirelit kukorica 50 g, burgonya 50 g, sárgarépa 40 g, ecet, folyékony édesítőszer, só, majoránna
Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, a mirelit kukoricát is. Közben a káposztát vékony csíkokra vágjuk, a megtisztított sárgarépát lereszeljük és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a megfőtt, kihűlt kukoricát és burgonyát. Ízesítjük kevés ecettel, pl. alma- vagy borecettel, folyékony édesítőszerrel, sóval és majorannával. Hűtőszekrényben 2-3 órán keresztül érleljük. Friss fűszernövénnyel megszórva tálaljuk.
Tápanyagtartalom:
Energia kJ/kcal: 697,80 kJ/166,9 kcal
Fehérje (g): 4,74 g
Zsír (g): 1,1 g
Szénhidrát (g): 33,87 g
Koleszterin (mg): 0 mg
Élelmi rost (g): 5,98 g
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.