Füge
Nemcsak azért érdemes fügét enni, mert ízletes, de számos jótékony hatása is van: kalciumtartalma magas, ami azért is fontos, mert a kor előrehaladtával magasabb lesz a csontritkulás esélye.
Ráadásul az öregedéssel a szervezetben a kalciumtartalom is jelentősen csökken, ezért oda kell figyelni a pótlására.
Emellett a füge leve kiváló cukorbetegség ellen, és édessége ellenére a fogyókúrának is nagyszerű kiegészítője. Sőt, a füge nagyon jó választás reggelire is, ITT azt is elárultuk, hogyan készítsd el!
Paradicsom
A paradicsom rendszeres fogyasztása minden életkorban fontos, hiszen igazi vitaminbomba.
Lúgosítja a szervezetet, és komoly szerepe van a rákos betegségek megelőzésében.
Hogy miért? A paradicsom színét a likopin nevű antioxidáns adja, ami a főzés során sem bomlik le. Kutatások pedig bizonyítják, hogy a likopin jelentősen csökkenti a daganatos sejtek szaporodását - a tumorcellákkal kapcsolatba kerülve azokat egyszerűen elpusztítja. A kutatók szerint a rendszeres paradicsomfogyasztással főként a hasnyálmirigy-, az emlő-, és bélrák kialakulása előzhető meg - írtuk egy korábbi cikkünkben. Emellett vértisztító hatása is jelentős: segíti a méreganyagok eltávolítását, külsőleg pedig fertőtlenít, és elősegíti a sebek, kelések gyorsabb gyógyulását. A paradicsomban található még A-vitamin, ami remekül erősíti az immunrendszert, a C-vitamin-tartalma miatt pedig csökkenti a vér koleszterinszintjét, a szívinfarktus és a szívkoszorúér-betegségek esélyét.
Áfonya
A nyár slágere igazi szupergyümölcs, ennek oka pedig a hihetetlenül magas antioxidáns-tartalma. Ez azért is fontos, mert számos kutatás bizonyította már, hogy az antioxidánsok jelenléte a szervezetben elengedhetetlen a szív- és érrendszeri megbetegedések, az öregkori problémák, a cukorbetegség, a rák és a szürke hályog kialakulása ellen.
Sőt, az áfonya bizonyítottan csökkenti például az Alzheimer-kór esélyét is.
Emellett a finom gyümölcs a bőrt is szebbé teszi, és az emésztésre is nagyon pozitívan hat.
Sárgabarack
A nyári gyümölcs C-vitamin-tartalma nagyon magas, ez pedig elengedhetetlen az immunrendszer megerősítéséhez. A-vitaminban is nagyon gazdag a sárgabarack; napi 3-4 darab bőven fedezi a napi szükségletünket. De hogy miért érdemes sok sárgabarackot enni 50 éves kor felett?
A gyümölcsben bőven található A-vitamin lassítja az időskori látásromlást, serkenti a máj méregtelenítését, és rákmegelőzésnek is kitűnő.
A gyümölcsben lévő tápanyagok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és a sejtekre is jó hatással vannak. A sárgabarack kiváló vírusölő: a bakteriális fertőzések ellen is felveszi a harcot.
Kukorica
A tévhitekkel ellentétben a kukorica fogyasztása igenis beleillik az egészséges életmódba, és a tápanyagtartalma is magas
- erről ITT írtunk korábban. De hogy miért nem érdemes a korunk előrehaladtával sem mellőzni az étrendünkből? A kukoricának magas a foszfatidil-szerin-tartalma, ez pedig komoly szerepet játszik 40-50 év felett a szellemi frissesség megtartásában. A kukorica olaja segít megelőzni a szívinfarktust, és csökkenti a koleszterinszintet. A rákos sejtek szaporodását is gátolja. Magas B-vitamin-tartalmának köszönhetően hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, és szebbé teszi a bőrt is. A benne lévő B1-vitamin pedig javítja a kedélyállapotot, hatásos fegyver a depresszió ellen. Magnézium-, vas-, kálium- és réztartalmának köszönhetően a szívizmokat támogatja, a benne lévő kalcium pedig a csontokat erősíti.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.