Hozzávalók:
10 dkg tápióka (gyöngy)
1 dl víz
5 ek édesítőszer
4 dl kókusztej
1 db vanília (kikapart magjai)
Elkészítés: A kimért tápiókagyöngyöt egy lábasba rakjuk, felöntjük a vízzel, és 20-25 percig állni hagyjuk, hogy teljesen megdagadjanak. Ezután hozzáadjuk a kókusztejet és a vaníliamagokat. A tápiókát addig főzzük, amíg teljesen átlátszóvá nem válnak a gyöngyök. Ezt az állapotot kb. 15-20 perc alatt lehet elérni. Ezután húzzuk félre, és adjuk hozzá az édesítőt.
A tápiókagyöngy picike kis fehér gömböcskék sokasága, amelyek főzés hatására átlátszóak lesznek. Dél-Amerikában őshonos, ott ugyanolyan gyakorisággal és változatosan fogyasztják, mint mi mondjuk a rizst. Magas keményítőtartalmának köszönhetően sok mindenre felhasználható: készíthetünk belőle desszertet, sűríthetünk vele leveseket, mártásokat. Mivel íze és illata semleges, ezért jól variálható, ízének kialakításában csak az anyagok véges sora szab határt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.