A makroelemek – röviden makrók – olyan tápanyagok, amelyek segítenek a szervezetünknek abban, hogy az egészséges működéshez szükséges energiaszint adott legyen. Három makroelem létezik: a zsírok, a szénhidrátok és a fehérjék. Az alapfelosztás a következő: 40 százalék szénhidrát, 30 százalék zsír és 30 százalék fehérje, de az egyéni felosztás a személyes céltól függően természetesen nagyban különbözhet.
A szakemberek szerint bármi is legyen a cél – fogyás, erősödés, izmosodás, az izomtónus kiemelése – a kalóriák számolgatásánál lényegesen hatékonyabb módszer a makroelemek számbavétele.
"Amikor kiegyensúlyozott étkezésről beszélünk, tulajdonképpen arról van szó, hogy a zsírok, szénhidrátok és fehérjék aránya a szervezetünk egyensúlyban van. Egyéni céltól függ, mi a személyre szabott ideális arány, ennek feltérképezésével és betartásával könnyebb eredményt elérni, mint a kalóriák számolgatásával" – nyilatkozta Matt Hodges edző, a MPH-módszer feltalálója.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.