A BBC szerint a süteményt még Robert Falcon Scott kutató vihette magával. "A gyümölcskenyér nagyon népszerű volt a 19. és a 20. század fordulóján. Az Antarktiszon való élet velejárója volt a magas zsír- és cukortartamú étrend, tehát a gyümölcskenyér tökéletes tápláléknak bizonyult az ottani viszonyokhoz.” - mondta Lizzie Meek szakértő a National Geographicnak.
Scott 1911-ben járt az Antarktiszon, egy kicsi fakunyhóban hagyta ott a sütit, amit a Huntley & Palmers cég gyártott. 2016-ban történt a kunyhó feltárása, akkor akadtak a sütemény és egyéb tárgyak nyomára. A BBC-nek megszólaló szakértők szerint nemcsak a gyümölcskenyér volt fogyasztható állapotban, de találtak ehető lekvárokat is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.