A kalóriák számolgatása régóta bevett módszere a fogyókúrázóknak, pedig egy az Obesity Reviews új kutatása szerint nem ennek kellene lennie a fő szempontnak. Az ugyanis, hogy mennyi kalória van egy-egy termékben, még nem mond el mindent. Kiderült, hogy vannak jó és rossz kalóriák, így a számolgatás nem biztos, hogy a legcélravezetőbb megoldás.
Sokkal fontosabb az ételek tápértékét figyelni a kalóriával együtt, így választhatjuk azokat a termékeket, melyek a legmegfelelőbbek, hiszen az egészséges életmód több, mint puszta energiamérleg. A kutatók szerint például a cukortartalmú italok fogyasztása rosszabb, mint ugyanannyi kalóriatartalmú keményítős étel - krumpli - megevése - írja a Business Insider.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.