fagyasztóládák mélyhűtő élelmiszer ételek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondoltad volna, hogy hibát követsz el akkor, amikor bizonyos ételeket a mélyhűtőbe teszel? Nem minden élelmiszernek tesz jót ugyanis, ha jégre tesszük. Nézzük, melyek ezek!

Tej és joghurt

A tejtermékek fagyasztás után is fogyaszthatóak maradnak, ugyanakkor állaguk már nem lesz olyan, mint eredetileg volt: zavarossá, darabossá válhatnak.

Burgonya

A burgonya állaga fagyasztás után, kiolvasztva kásás és puha lesz.

Olajban sült étel

Az olajban sült ételeket sem érdemes mélyhűtőbe tenni, ugyanis elveszítik frissességüket és puhává válnak.

Nem minden élelmiszert szabad mélyhűtőbe tenni Forrás: Shutterstock

Tojás

Ha mindenképp le akarod fagyasztani, ne héjastól tedd, mert a héja így megreped. Inkább törd fel, és légmentesen záródó dobozba tedd.

Tészta, rizs

A tészta és a rizs ehetőek maradnak fagyasztás után is, ugyanakkor állaguk nem lesz túlságosan gusztusos - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.