otthon finomat maradjotthon maradj otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne szeretné a kakaós csigát? Nos, ha eddig nem próbáltad ki, itt az idő és örvendeztesd meg vele magadat és a családodat. Ha az igazán pihe-puha kakaós csigát szereted, akkor Kálcié a neked való recept.

Hozzávalók a tésztához:


60 dkg liszt
2 tojássárga
3 dkg élesztő
1 ek cukor
3 dl langyos tej
2 ek olaj

Töltelékhez:


20 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
20 dkg puha vaj vagy margarin (nem folyós csak kenhető)


Locsoláshoz:


2 dl cukrozott tejszín (esetleg 1,5 dl tejjel helyettesíthető)


Az élesztőt fél dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk és a tésztához való anyagokból puha kelt tésztát
dagasztunk. 45 percig langyos helyen pihentetjük. Utána vékony négyzet alakúra kinyújtjuk és megkenjük az összekevert töltelékkel. Ez gyakorlatilag egy krém lesz, amit rákenünk. A tésztát henger alakúra felcsavarjuk és 2-3 cm széles karikákat vágunk belőle.
Egy magas falú tepsit vagy lábast fagyos zsírral vagy margarinnal bekenünk és a tésztakarikákat
szorosan belefektetjük. ha nem elég szorosan vannak, akkor félő, hogy kiszáradnak. Jól össze kell
kelniük. Fél óráig kelesztjük. Előmelegített sütőben alul felül sütésen 180 o C-on pirosra sütjük. Sose
használjunk légkeverést, mert kiszárítja!
Amikor teteje pirosra sült, az egészet 2 dl édesített tejszínnel meglocsoljuk. Korábban ne locsoljuk,
mert összeeshet a tészta! Utána még pár percre visszatoljuk a sütőbe, amíg beszívja a tejszínt

Forrás: Kálci

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.