otthon finomat maradjotthon maradj otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne szeretné a kakaós csigát? Nos, ha eddig nem próbáltad ki, itt az idő és örvendeztesd meg vele magadat és a családodat. Ha az igazán pihe-puha kakaós csigát szereted, akkor Kálcié a neked való recept.

Hozzávalók a tésztához:


60 dkg liszt
2 tojássárga
3 dkg élesztő
1 ek cukor
3 dl langyos tej
2 ek olaj

Töltelékhez:


20 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
20 dkg puha vaj vagy margarin (nem folyós csak kenhető)


Locsoláshoz:


2 dl cukrozott tejszín (esetleg 1,5 dl tejjel helyettesíthető)


Az élesztőt fél dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk és a tésztához való anyagokból puha kelt tésztát
dagasztunk. 45 percig langyos helyen pihentetjük. Utána vékony négyzet alakúra kinyújtjuk és megkenjük az összekevert töltelékkel. Ez gyakorlatilag egy krém lesz, amit rákenünk. A tésztát henger alakúra felcsavarjuk és 2-3 cm széles karikákat vágunk belőle.
Egy magas falú tepsit vagy lábast fagyos zsírral vagy margarinnal bekenünk és a tésztakarikákat
szorosan belefektetjük. ha nem elég szorosan vannak, akkor félő, hogy kiszáradnak. Jól össze kell
kelniük. Fél óráig kelesztjük. Előmelegített sütőben alul felül sütésen 180 o C-on pirosra sütjük. Sose
használjunk légkeverést, mert kiszárítja!
Amikor teteje pirosra sült, az egészet 2 dl édesített tejszínnel meglocsoljuk. Korábban ne locsoljuk,
mert összeeshet a tészta! Utána még pár percre visszatoljuk a sütőbe, amíg beszívja a tejszínt

Forrás: Kálci
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.