1. Erősíti a csontokat
A tej kalcium-tartalma ugyan nem kifejezetten magas, mégis sok szakértő szerint a benne lévő laktóz miatt jobban fel tud szívódni a szervezetünkben, mint például a növényi eredetű kalcium. Ráadásul gyerekeknek sokkal könnyebb tej vagy tejtermékek révén biztosítani a megfelelő kalciumbevitelt, mintha ugyanezt zöldségekkel próbálnánk elérni.
2. Véd a betegségek ellen
Több kutatás is bebizonyította, hogy a tejtermékek rendszeres fogyasztásával csökken a magas vérnyomás és a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata. Sőt! A rendszeres, napi körülbelül 0,5 liter tej elfogyasztása egyes daganatos megbetegedések - mint az emlőrák vagy a vastagbélrák - kialakulásának esélyét is csökkenti.
3. Tele van vitaminnal és más hasznos anyaggal
Köztudott, hogy a kazein és a savófehérje immunerősítők, valamint az erek egészségének megvédésében is szerepet vállalnak. A tej a bélrendszerünkben is kifejti hatását: a tejcukor a hasznos Lactobacillus-t, azaz tejsavbaktériumot táplálja, míg a tejzsírok bővelkednek Omega-6 és Omega-3 zsírsavakban. A tejben továbbá van A-, E-, B2-, B5- és B12-vitamin is.
4. Jobban hidratál, mint a víz
A napo folyadékbevitelt nem csak vízzel lehet megoldani. A tejben lévő fehérje, kalcium, elektrolit és szénhidrát felgyorsítja a hidratálás folyamatát. Sótartalmának köszönhetően pedig a dehidratáltsággal együtt járó sóveszteséget is pótolja.
5. Jót tesz az agynak
Tesztek bizonyították, hogy azok, akik rendszeresen isznak tejet jobban teljesítenek a memóriateszteken, mint azok, akik egyáltalán nem fogyasztanak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.