Ezzel szemben a magyar Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szerint a lejárt szavatosságú ételeket kifejezetten nem ajánlott elfogyasztani a lejárati dátumot követően. A brit kormányzati útmutató szerint pedig egyes élelmiszerek mint például: a konzerváruk, a tészták, az üveges lekvárok a feltüntetett szavatosság után akár még három évig is ehetők. - írja a Blikk.
Ezek az eddig "titkos" információk, pedig azért derültek ki, hiszen a koronavírus-járvány miatt rengetegen kezdtek pánikvásárlásba és számos fölösleges élelmiszert halmoztak fel otthonaikban. A brit kormány ennek következtében ebben az időszakban keletkező háztartási hulladék értékét közel 19 milliárd fontra becsülik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.