3+1 gyorsan elkészíthető vacsora tipp

Forrás: Shutterstock -
Vacsora egyszerű tippek magazin gyors vacsora
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valljuk be őszintén, egy stresszes, fárasztó munkanap után legkevésbé vágyunk arra, hogy még otthon nekiálljunk háromfogásos vacsorát készíteni. Pláne, ezt akkor, ha még a hűtő is üres és még a boltba is le kellene szaladni pár hozzávalóért. Szerencsére vannak már könnyen és gyorsan elkészíthető fogások, amelyek segítségével fél órán belül ínycsiklandózó meleg ételt tudunk az asztalra varázsolni.

Íme, 3+1 gyorsan elkészíthető vacsora ötlet:

1. Ázsiai tészta zöldségekkel

Hozzávalók 4 fő részére:
300 g üvegtészta
250 g bordáskel
1 db piros paprika
250 g póréhagyma
100 g szójabab csíra
2 ek olívaolaj
2 db tojás
2 tk szójaszósz

Elkészítés:
Főzzük meg az üvegtésztát a csomagolásán feltüntetett leírás alapján. Ha ezzel készen vagyunk, tisztítsuk meg a bordás kelt, a paprikát, póréhagymát és szeljük is fel ezeket. Emellett áztassuk be a babcsírát. Egy fazékba öntsük bele az olajat, miután felforrósodott, pároljuk benne kicsit a zöldségeket, majd fűszerezzük őket ázsiai fűszerkeverékkel. Aztán adjuk hozzá a megfőzött üvegtésztát, a kiáztatott babcsírát és a tojásokat és süssük 3-5 percig. Ha készen van, adjuk hozzá a szójaszószt.

Ázsiai tészta zöldségekkel Forrás: Shutterstock

2. Karfiol pecorino sajttal

Hozzávalók 2 fő részére:
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
100 g póréhagyma
300 g karfiol
50 ml víz
50 g pecolino
1 db zöldségleves kocka

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Szeleteljük fel a póréhagymát, majd egy edényben olívaolajon pároljuk addig, amíg puha nem lesz. Ezután bontsuk szét a karfiolt rózsáira és adjuk a póréhagymához, majd adjuk hozzá a vizet és a zöldségleves kockát. Pároljuk 5-10 percet, majd tegyük át a zöldségeket egy tepsibe és reszeljük rá a sajtot. Tegyük be a sütőbe és kb 10 percig süssük aranybarnára.

Karfiol pecorino sajttal Forrás: Shutterstock

3. Fogasfilé salátaágyon

Hozzávalók 4 főre:
350 g fogasfilé
1 csomag saláta mix
8 db koktélparadicsom
2 ek balzsamecet
1 ek méz
1 ek olíva olaj
1 csipetnyi bors
1 kisebb csokor metélőhagyma
1 db zöldségleves kocka

Elkészítés:
Adagoljuk ki a fogas filét 4 személyre, sózzuk, borsozzuk meg, majd pirítsuk meg a halakat oldalanként 4-5 percig. Ezután tegyük félre és készítsük el a salátát. A salátába kedvünk szerint tehetünk zöldségeket. Ha a saláta készen van, oldjuk fel egy kevés vízben a leveskockát és keverjük el a mézzel, balzsamecettel, olíva olajjal. Adjuk hozzá a metélőhagymát és tálalhatjuk is a hal mellé.

Fogasfilé salátaágyon Forrás: Shutterstock

+1 Grillezett spárga sonkaszeletekkel és holland mártással

Hozzávalók 2 főre:
0,5 kg fehér spárga
1 ek olíva olaj
1 csipet frissen őrölt bors
1 kávéskanál citromlé
1 csomag hollandi mártás
125 g füstölt sonka
80 g margarin

Elkészítés:
Mossuk és hámozzuk meg a spárgát, majd forgassuk meg egy kis olívaolajban a spárga szárait. Ezután kb.10 percig grillezzük meg egy serpenyőben, miközben folyamatosan forgatjuk őket. Adjunk hozzá egy kis sót és borsot. Készítsük el a hollandi mártást a tasakon leírtak alapján. A mártáshoz adjuk hozzá a citromlevet, majd tálaljuk sonkával és az elkészült mártással a grillezett spárgákat.

Grillezett spárga sonkaszeletekkel és holland mártással Forrás: Shutterstock
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.