Így kell tökéletes szeleteket vágni a kenyérből
Ha túl kemény vagy túl puha a kenyér, nagyon hehéz azonos vastagságú, szép szeletekre vágni. Ha azonban a kés élét meleg vízbe mártjuk, sokkal könnyebb lesz a művelet.
Így kell a vágott virágot sokáig frissen tartani
Van egy tuti biztos trükk, aminek segítségével a virágok sokáig frissek maradnak. Tegyük a növényeket meleg vízbe, és várjuk meg, amíg kihűl. Ezután vágjunk le egy darabot a szárak végéből, és tegyük a virágokat friss, hideg vízbe.
Hogy ne fusson ki a főzővíz
Aki sokszor főz krumplit vagy tésztát, az jól ismeri a problémát: a félrecsúsztatott fedő a helyére vándorol, és a bennrekedt hőtől kifut a víz. Egy fa csipesz segíthet ezen, amit a fazék oldalára csiptetünk. Így pont annyi hely marad a fedő és az edény között, amennyi szükséges.
Így találhatjuk meg a lukakat egy csövön vagy a gumiabroncson
A csőben vagy gumiabroncsban lévő apró lukakat nagyon mehéz megtalálni. Hogy ne bajlódjunk sokáig, dörzsöljük be a csövet vagy az abroncsot szappan és víz keverékével, és várjuk meg, amíg buborékok képződnek az érintett területen.
Bőrcipő tisztítása háztartási szerekkel
Ha két kanál tejben feloldunk egy kevés sütőport, azzal a legtöbb szennyeződést eltávolíthatjuk a cipőkről. Dörzsöljük az oldatot a lábbelire, és hagyjuk megszáradni. Utána fényezzük ki a bőrt, és a foltok már el is tűntek.
Így kell szétszedni az egymásba szorult poharakat
Az egymásba ragadt poharak könnyen szétválaszthatók, ha az alsó poharat forró vízbe tesszük, a felsőt pedig hideg vízzel töltjük fel. Egy pillanat múlva már könnyedén szét is szedhetjük őket.
Így kell megfőzni a repedt tojást
Egészen egyszerűen elkerülhetjük, hogy a repedt tojás belseje a főzővízbe kerüljön: öntsünk egy kis ecetet a főzővízbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.