A terméket az isztriai Vanja Dujc állítja elő Malija tengerparti faluban lévő, 1984 óta működő birtokán, ahol mintegy 1200 olajfa évi 3300 liter olívaolajat ad. Az étolajipari szakértőkből és elismert konyhafőnökökből álló zsűri értékelése szerint a Vanja Dujc által termelt olívaolaj "csodálatos, összetett olaj, kiegyensúlyozott, tüzes beütéssel a végén". A zsűri elnöke Eric Briffard, a párizsi Le Cordon Bleu Intézet vezetője.
A versenyt évente kétszer rendezik, februárban az északi féltekén termelt olívaolaj-fajták mérettetnek meg, augusztusban a déli félteke olívatermelői versenyznek. A déli féltekét illetően július végén hirdetnek eredményt Abu Dzabiban.A koperi székhelyű Vanja Dujc már több nemzetköz elismerést is elnyert, a termelőt az olívaolaj gurujának vagy olívaolaj-suttogónak is nevezik.
Első világbajnoki címét a 2010-es sanghaji világkiállításon nyerte el.
Forrás: MTI
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.