A forró csoki nagyon sok ember kedvence, nem csoda tehát, hogy annyian imádják ősszel és télen is.
Hozzávalók 4 pohárnyi adaghoz:
Elkészítés:
1. A csokoládét apróra vágjuk.
2. Egy kis edényben keverjük fel a tej felét (180 ml) és a kukoricakeményítőt.
3. Tegyük egy kis serpenyőbe a maradék tejet cukorral, sóval és kakaóporral. Forraljuk fel, majd ezt követően adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, keverjük össze, és főzzük 3-4 percig.
4. Adjuk hozzá az apróra feltördelt csokit, majd kavargassuk 2-3 percig, amíg teljesen fel nem oldódik és sűrű nem lesz.
5. Töltsük bögrébe, majd tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel díszítjuk.
Az alkoholmentes almás bólét nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is szeretik. A fűszeres almás bólét mindenki örömmel fogyasztja majd.
Hozzávalók:
Elkészítés: az almalevet felforralom, ezt követően hozzáadom a cukrot ,valamint a fűszereket. Azért, hogy ne hűljön ki, az egészet egy termoszba öntöm.
A fenti italokon kívül az alkoholmentes puncs is az ősz és a tél tipikus itala, amelyet a hidegben is jólesik kortyolgatni. Bárkinek hamar a kedvenc italává válhat, hiszen ha olyat kóstol, ami megfelel az ízlésének, akkor a puncs többek kedvence lesz. A puncs nemcsak finom, de egészséges ital is.
Hozzávalók:
- 5 dl tea (roibos tea)
- 5 dl almalé
- 5 dl narancslé (vagy ananászlé)
- 5 evőkanál méz
- 1 lime (vagy citrom)
- 1 rúd fahéj, és (vagy) szegfűszeg (10 szem)
Elkészítés:
1. Készítsd el a teát és keverd bele a gyümölcsleveket, fűszert, majd keverd bele a mézet.
2. Melegítsd fel az egészet közepesnél melegebbre.
3. A mézet azonban tilos felforralni, vagy túl meleg folyadékba tenni, mert káros anyagok képződhetnek a folyamat során.
4. Ezután pedig töltsük pohrakba a puncsot, és díszítsük egy narancsszelettel.
Érdemes szemezgetnünk a külföldi forró italok kínálatából is, hiszen megannyi finomság vár bennünket.
Téli tea, alkohol nélkül: nem kell mást tennünk, mint hogy a puncshoz hasonlóan elkészítjük, de az alkoholos keveréket helyettesítjük teafilterrel, amelyet a forrásban lévő vízbe dobunk, és citrushéjjal, valamint fahéjjal teszünk fel a tűzre.
A gyümölcsből néhány gerezdet beletehetünk, és persze a mézet se sajnáljuk. Tetszés szerint készíthetjük ízesített teából, az almás kiváló erre a célra, vagy hagyományos fekete teából is akár.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.