Az amerikai Görögdinnye-termelők Nemzeti Szövetsége azt állítja, hogy ront a dinnye ízén, ha hűtőben tároljuk.
A szervezet szakemberei arra figyelmeztetnek, hogy nem érdmes hűtőbe tenni a dinnyét. A gyümölcs szobahőmérsékleten 7-10 napig is eláll, ám ha hűtőben van, már két nap után is romlásnak indulhat. Változhat az állaga, a színe és az ize is. Az a legjobb, ha a dinnyét 10-15 fok közötti hőmérsékleten tartjuk, ekkor a legfinomabb.
Ha a dinnyét hűtve vesszük, akkor otthon is azonnal hűtőbe kell tennünk, a hőmérsékletingadozás is ronthat a gyümölcs ízén - írja a Ripost.
Tudtad? Így lehet eldönteni, melyik dinnye a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.