Ha te is kávéimádó vagy, de kipróbálnál valami izgalmas, új ízvilágot, nem kell kétségbeesned, ugyanis manapság számtalan kávékülönlegesség elérhető. A jó hír az, hogy nem feltétlenül kell vagyonokat költened arra, hogy valami ínyencséget kóstolj, hiszen a legtöbb kávékülönlegesség otthon is seperc alatt elkészíthető.
Chilis csokis kávé
Ha valaki nem szereti a hagyományos kávékat, és csípi a csipőset, garantáltan szeretni fogja a chillis csokis kávét. Az elkészítéséhez szükséged lesz egy adag presszóra, egy deci tejre, egy kávéskanálnyi cukorra, fél deci tejszínre, egy harmadtáblányi apróra tört csokira és némi chilire.
Tördeld a tűzön melegedő tejszínbe a csokit, és olvaszd fel. Ha kész, öntsd a megcukrozott kávéba, szórj bele némi chilit ízlés szerint, a tetejére pedig jöhet egy adag tejszínhab. Ha nem rajongsz a csípős ízekért, a chilit egy kiskanálnyi cseresznyeszörppel is helyettesítheted: tejszínhabbal, csokireszelékkel, egy szem cseresznyével díszítve kész is a feketeerdő-kávé.
Olívaolajos kávé
A világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks 2017-ben nyitotta meg első kávézóját Olaszországban. Azóta 25 üzlettel bővült Észak-Olaszország, és a Starbucks minden erejével azon van, hogy még több olasz vendéget csábítson a kávézóikba.
A cég bejelentette, hogy extra szűz olívaolajjal átitatott kávésort kínál az olasz üzleteiben - szúrta ki a Travelo a Washington Post oldalán. A különleges italt „Oleato"-nak nevezték el, ami olaszul annyit tesz: olajos.
Joggal merül fel a kérdés, mégis honnan jött az olívaolajos kávé ötlete. Howard Schultz, a Starbucks vezérigazgatója azt mondta, hogy Szicíliában pusztán kíváncsiságból próbálta ki, milyen ízű lesz a reggeli kávéja, ha olívaolajat tesz bele.
„Teljesen megdöbbentett a létrejött egyedi íz és textúra"
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.