Alice Beer fogyasztói szakértő az Expressnek arról beszélt, hogy bár a kenyerek többsége napokig eláll, a lehető legrosszabb, ha fém kenyértartóba vagy nejlonzacskóban tesszük. Ennél egy fokkal a hűtőszekrény is jobb, ám ott kikristályosodnak a keményítőmolekulák, így a kenyér veszít az élvezeti értékéből.
„A legjobb hely a kenyér és pékáru tárolására a szövetzacskó" - nyilatkozta Alice. Ha sokáig szeretnénk tárolni, akkor fóliában fagyasszuk le, ha egy rétegbe csomagoljuk, úgy akár egy hónap múlva is megehető, ha két réteg zacskót teszünk rá, fél év múlva is jó lesz.
Ez is érdekelhet
Így marad friss és ropogós a több napos kenyér: 6 szuper tippA kenyeret mielőtt fogyasztani akarjuk, csak vegyük elő, bontsuk ki a fóliában és hagyjuk kiolvadni. A kenyér így nagyon gyorsan friss és puha lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.