A lehető legrosszabb helyen tároljuk a kenyeret: íme egy olcsóbb és jobb megoldás

Forrás: Shutterstock -
hűtőszekrény nejlonzacskó pékáru kenyér fólia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kenyeret a legtöbb ember kenyértartóban tárolja, pedig ez a lehető legrosszabb hely a pékáru számára. 

Alice Beer fogyasztói szakértő az Expressnek arról beszélt, hogy bár a kenyerek többsége napokig eláll, a lehető legrosszabb, ha fém kenyértartóba vagy nejlonzacskóban tesszük. Ennél egy fokkal a hűtőszekrény is jobb, ám ott kikristályosodnak a keményítőmolekulák, így a kenyér veszít az élvezeti értékéből.

A lefagyasztott kenyér pillanatok alatt kiolvad és olyan lesz, mint a friss. Forrás: Shutterstock

„A legjobb hely a kenyér és pékáru tárolására a szövetzacskó" - nyilatkozta Alice. Ha sokáig szeretnénk tárolni, akkor fóliában fagyasszuk le, ha egy rétegbe csomagoljuk, úgy akár egy hónap múlva is megehető, ha két réteg zacskót teszünk rá, fél év múlva is jó lesz.

A kenyeret mielőtt fogyasztani akarjuk, csak vegyük elő, bontsuk ki a fóliában és hagyjuk kiolvadni. A kenyér így nagyon gyorsan friss és puha lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.