Nem mindegy, hogyan tárolod a hagymát: így akár egy évig is elállhat

A hagyma tárolásával kapcsolatban az egyik legfontosabb szabály, hogy soha ne tartsuk lezárt műanyagzacskóban, mert a nedvesség miatt hamar penészes lehet. A legjobb, ha kosárban vagy hálós zacskóban tároljuk, mert ezekben szellőzik.
Ha ezek közül egyiksem áll a rendelkezésünkre, akkor használjunk egy régi harisnyanadrágot. Az egyik szárába tegyünk bele néhány hagymát, majd kössünk rá egy csomót, aztán újabb adag hagyma jöhet, majd újabb csomó és újra hagyma. A végén az egészet könnyen fel is köthetjük, úgy egyszerűbb a tárolása.
Ami a hagyma eltarthatóságát illeti, ha -1 és 10 Celsius fok közötti hőmérsékleten tároljuk, akkor akár egy évig is eláll. Ellenkező esetben néhány hétig marad csak friss.
Fogadjunk, hogy te sem így aprítod a hagymát! - Mutatunk egy gyors és sírásmentes módszert
A legjobb ha garázsban, pincében tároljuk, a hűtő akkor jöhet a képbe, ha nincs más lehetőségünk - írja az Express.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.