Kelkáposzta és spenót
A friss kelkáposzta és a spenót kiváló vasforrások, de ahhoz, hogy megfőzzük őket, szükségük van egy kis nedvességre. Enélkül a leveles zöldek meggyulladhatnak, és tüzet okozhatnak a konyhában.
A mikró helyett javasolt a leveles zöldségeket megpárolni, vagy leforrázni. Ha mindenképpen használnunk kell a mikrohullámú sütőt, akkor jól zárható edényben tegyük a zöldségeket, és legyenek vizesek, vagy öntsünk rájuk egy kis vizet, majd zárjuk le az edényt, így gőzben főnek meg.
Paradicsom alapú szószok
A paradicsom alapú szószok túl sűrűek ahhoz, hogy a hő és a gőz távozhasson, vagyis miközben melegszenek, hőbuborékok keletkeznek bennük, amelyek robbanásszerűen távoznak. Ez minimum hatalmas koszt eredményez a mikróban, de még így is jobban járunk, ha ott robbannak szét ezek a buborékok, és nem azután, hogy kivettük, mert összekenheti a ruhánkat, de akár le is forrázhat.
Jobb, ha ezeket a szószokat egy serpenyőben, közepes lángon melegítjük fel egy kis vízzel hígítva, ha nagyon besűrűsödtek.
Ha mégis használnunk kell a mikrohullámú sütőt, akkor is adjunk a szószhoz egy kis vizet, és inkább többször, rövidebb ideig melegítsük, valamint tegyünk egy jól szellőző fedőt a szószra, hogy elkerüljük a koszolódást.
Nyers tojás
A nyers tojást egyáltalán nem jó ötlet a mikróban megfőzni, mert a tojásban keletkező gőznek nincs hova távoznia, vagyis ez a módszer a tojás felrobbanásához vezet. A feltört tojást sem érdemes így elkészíteni, maradjunk a hagyományos módszereknél - írja a Yahoo.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.