Egyes penészfajták egyedi ízt adnak a kiválasztott sajtfajtáknak, de ha mondjuk a cheddar tömbön zöld spórák kezdenek kihajtani, az bizony rossz jel. Még ha fóliába csomagolva és hűtőszekrényben tartod is, a sajt egyes fajtái érzékenyebbek a megfelelő tárolásra, mint mások.
Egy sajtüzlet tulajdonosa azt mondja, noha sokak számára rejtély, hogy őrizhetnék meg a sajt frissességét, neki van egy rendkívül egyszerű, de nagyszerű módszerre erre.
Patricia Michelson, a londoni La Fromagerie munkatársa kifejtette, hogy csak "néhány alapvetés" van, amit be kell tartani a sajt frissessége érdekében.
Saját maga varázslatosnak nevezte saját tárolási megoldását, melyhez csupán egy nedves (és tiszta) konyharuhára, sütőpapírra és 2 darab kockacukorra van szükség, no meg egy műanyag dobozra.
"Mindig duplán csomagold be a sajtot – ideális esetben viaszpapírba vagy sütőpapírba – és tedd egy nedves konyharuhával bélelt műanyag edénybe."
Ezt követően a dobozba 2 darab kockacukrot kell tenni, majd lezárni azt és irány a hűtő, annak is a legfelsp polca, ahol a legjobban szabályozható a hőmérséklet.
Figyelembe kell venni azonban, hogy a kockák idővel megolvadnak, ha a sajtot eddig még nem fogyasztották el, akkor újabb két kockacukorra lesz szükségünk - írja az Express.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.