A profi pék elárulta, hogyan tároljuk a kenyeret: így maradhat sokáig friss és puha

Forrás: Shutterstock -
frissesség tárolás kenyér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs rosszabb, mint az állott – vagy penészes – kenyér. Egy szakértő elárulja, hol tároljuk a cipót a frissesség megőrzése érdekében.

Senki sem akar állott – vagy ami még rosszabb, penészes – kenyeret, és természetesen pazarolni sem szeretnénk, ezért fontos megtanulnunk, hogyan tároljuk az élelmiszereinket a legmegfelelőbb módon. Sarah Bridenstine, egy profi pék és szakács megosztott néhány trükköt a kenyér tárolására.

Arra a kérdésre, hogy hol a legjobb tárolni a kenyeret, Sarah azt válaszolta, hogy egy hűvös és száraz hely a legideálisabb, és azt javasolta, hogy a kenyértartó vagy a tárolószekrény legyen távol a tűzhelytől.

Forrás: Shutterstock

Napi fogyasztás esetén papírzacskóba vagy pamutkendőbe érdemes csomagolni a kenyeret. Ez segít a leginkább abban, hogy még megtartsa a nedvességet a kenyér, de ne penészesedjen. Sarah szerint a legrosszabb hely a kenyér tárolására a hűtő. „Bár néhány bolti, tartósítószerrel megrakott kenyér némileg bírja ezt a környezetet, nem ideális választás."

A fagyasztás azonban jó ötlet, csak arra kell figyelni, hogy szorosan csomagoljuk be a kenyeret - írja a Mirror.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.