Senki sem akar állott – vagy ami még rosszabb, penészes – kenyeret, és természetesen pazarolni sem szeretnénk, ezért fontos megtanulnunk, hogyan tároljuk az élelmiszereinket a legmegfelelőbb módon. Sarah Bridenstine, egy profi pék és szakács megosztott néhány trükköt a kenyér tárolására.
Arra a kérdésre, hogy hol a legjobb tárolni a kenyeret, Sarah azt válaszolta, hogy egy hűvös és száraz hely a legideálisabb, és azt javasolta, hogy a kenyértartó vagy a tárolószekrény legyen távol a tűzhelytől.
Napi fogyasztás esetén papírzacskóba vagy pamutkendőbe érdemes csomagolni a kenyeret. Ez segít a leginkább abban, hogy még megtartsa a nedvességet a kenyér, de ne penészesedjen. Sarah szerint a legrosszabb hely a kenyér tárolására a hűtő. „Bár néhány bolti, tartósítószerrel megrakott kenyér némileg bírja ezt a környezetet, nem ideális választás."
A fagyasztás azonban jó ötlet, csak arra kell figyelni, hogy szorosan csomagoljuk be a kenyeret - írja a Mirror.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.