A forrólevegős sütők, vagyis az air fryerek nagy népszerűségnek örvendenek mostanában és nem véletlenül, hiszen gyorsan és egészségesen készíthetőek el bennük különféle ételek. Mindent azonban nem ajánlott beletenni - erre figyelmeztet egy szakértő.
Brenda Peralta dietetikus elmagyarázta, hogy a szalonna rendkívül zsíros, és ha forrólevegős sütőben készítjük, az több problémához vezethet: "Ez egy zsíros étel, és amikor air fryerben sütik, a zsír lecsepeghet, és füstöt vagy fröccsenést okozhat."
Hozzátette, az is előfordulhat, hogy ebben az eszközben nem sül egyenletesen a szalonna, ami veszélyes ételmérgezéshez vezethet. A szalonnazsír felhalmozódása miatt maga az eszköz is veszélyessé is válhat.
Ha nem akarunk a makacs zsírlerakódásokkal küzdeni, akkor a szalonnát ne ebben süssük. Az eszközt egyébként minden használat után fontos tisztítani - írja a Mirror.
Ez is érdekelhet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.