Így hat a telihold a női testre: figyeld a tüneteket!

horoszkóp, telihold, asztrológia
Shutterstock / Anton27 - Anton27
telihold női energia érzelmi intenzitás Holdnaptár
A nők évezredek óta tudják, hogy testük és lelkük is együtt lüktet a Hold energiáival. A telihold álmatlanságot hozhat, így érzékenyebbé is tehet, de a menstruációs ciklust is befolyásolja. Alábbi cikkünkben a hold nőkre gyakorolt hatásait fogjuk megvitatni.

Mítoszok, legendák, és tudományos kutatások egyaránt foglalkoznak a Hold erejével.  De vajon hogyan befolyásolja a nőket? A Nap eredendően a férfi, míg a Hold a női működés megtestesítője. Az éjjeli égitest az átváltozás, ismétlődés, növekedés és fogyás, halál és újjászületés, illetve az újrakezdés jelképe. Alábbi cikkünkben a telihold nőkre gyakorolt hatásait fogjuk megvizsgálni, hogy így választ kaphass a kérdéseidre. Kezdjünk is bele!

telihold
A telihold sok nő életét boldogítja és keseríti meg egyaránt
Forrás: Shutterstock/BigLike Images

Menstruációs ciklus telihold idején

A Hold ciklikussága gyakran párhuzamba állítható a nők menstruációs ciklusával, mely szintén körülbelül 28 napos. Sok nő tapasztalja, hogy menstruációs ciklusuk összhangban van az égitest fázisaival, különösen a teliholddal és az újholddal - nem véletlenül. A menstruáció és a hold közötti kapcsolatot jellemzően három fázisban lehet megfigyelni. Először is, a menstruáció kezdete, amikor a Hold éppen új állapotba kerül. Ekkor az energia csökken és elindul az elengedés és a regenerálódás folyamata. Másodszor, a menstruáció csúcspontja, amely általában a hold első negyedével esik egybe. Ebben a szakaszban az energiaszint növekszik, és a nők általában aktívabbak és erősebbek érzik magukat. Végül, a menstruáció végét követő napok, amikor a Hold teljes lesz. Ez a szakasz a befejezésre és a ciklus újrakezdésére összpontosít, amikor a nők új energiával és frissességgel indulnak az új menstruációs ciklusba. Mindemellett a fény hatása különösen nagy hatással van a hormonokra, hiszen telihold idején erősebb a holdfény, ami befolyásolja a melatonin termelést (alvási ciklust irányító hormon), ezáltal megingatva a hormonális egyensúlyunkat is.

2. Érzelmi fordulatok

A fázisai általában sok nő érzelmi állapotát felbolygatják. Újholdkor, ami kezdete egy új ciklusnak, a nőkre gyakorolt hatása pozitív, mert ilyenkor sok nő érzi magát energikusnak és motiváltnak, amit érdemes is kihasználni. Teliholdkor viszont az intenzív érzelmek, felfokozott érzékenység, és az álmatlanság kap helyet. Erre az időszakra érdemes előre felkészülni, és meditációs gyakorlatokkal, jógával, és pihenéssel feltölteni a szervezetünket, megelőzve a felfokozottságot, kiegyensúlyozatlanságot. 

3. Termékeny telihold

Egyes kutatások szerint a Hold fázisai befolyásolhatják a termékenységet és a szülések gyakoriságát, hiszen a bőségnek és termékenységnek legjobban a telihold kedvez, de a növekvő Hold szintén nagyon jó fázis a fogamzáshoz. Miranda Gray Vörös Hold (Red Moon) c. könyve szerint a nő energiája az ovulációs időszakban a legnagyobb, és pont ezért az összehangolható az égitest állásával is. Felhős idő esetén, vagy ha csak épp elveszítenénk a fonalat, sincs probléma, ugyanis a holdnaptár segítségével pontosan nyomon követhetők az egyes fázisok, és időszakok. Ma már számtalan holdnaptár applikáció letöltethető telefonunkra, amelynek használatával kiegyensúlyozottan figyelhetjük a hold eljövetelét, és távozását.

4. Kreativitás és intuíció

Mágikus energiája növelheti a kreativitást és az intuitív képességeket. Sok nő érzi magát inspiráltnak és alkotó kedvűnek a holdfázisok során, különösen a növekvő hold idején. Használjuk ezt ki: próbáljunk ki valami újat, eddzünk aktívabban, kezdjük el megvalósítani az újhold idején formálódott terveinket. Időzítsük üzleti találkozóinkat erre az időszakra, hiszen könnyedebben, felszabadultabban tudjuk használni kommunikációs érzékeinket ebben az időszakban. Új szokások kialakításába is ilyenkor vágjunk bele, mert ez az érés, stabilitás, és fejlődés időszaka.

5. Holdrituálék és szertartások

Vegyünk részt holdrituálékban és szertartásokban, amelyek során meditálunk, és terveket/célokat állítunk fel, vagy egyszerűen csak kapcsolódjunk a Hold különleges energiáihoz. Ezek a gyakorlatok segíthetnek az érzelmi egyensúly megtalálásában és a belső harmónia elérésében, illetve a hold és a női test kapcsolódási pontjainak a megértésében. A rituálék mellett sokat segíthet a holdnapló vezetés is, önreflektív megállóként használd a holdciklus állomásait. A holdnapló egy olyan önismereti napló, amelybe holdhónapról holdhónapra feljegyezheted érzéseidet, gondolataidat, kérdéseidet, céljaidat, fájdalmaidat vagy örömeidet; vagyis mindazt, ami aktuálisan foglalkoztat, így erősítve a női stabilitásodat. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.