Csütörtök a hét legszerencsésebb napja: az asztrológus elárulja, miért

Close,Up,Portrait,Of,Beautiful,,Attractive,,Pretty,,Dreamy,Lady,In
Shutterstock/Copyright (c) 2018 Roman Samborskyi/Shutterstock. No use without permission. - Roman Samborskyi
szerencse csütörtöki nap asztrológus
Sokan hisznek a szerencsében, de vajon melyik nap a legalkalmasabb arra, hogy próbára tegyük azt? Az asztrológia szerint minden nap saját energiával bír, de a csütörtök az, ami a legszerencsésebb.

Ahogy minden csillagjegynek van egy uralkodó bolygója, úgy a hét minden napjának is megvan a maga égitesthez kötődő szimbolikája. A napok nevei sok esetben az uralkodó bolygókkal vagy istenekkel állnak kapcsolatban: a vasárnap például a Nap napja, a hétfő a Holdhoz kötődik, a szombat pedig Szaturnusz napja. Bár a vasárnapot a pihenésre és ünneplésre szánták, a hétfő az elmélkedésé, de a csütörtök a szerencsepróbák napja.

csütörtök
Csütörtök a hét legszerencsésebb napja
Forrás: Shutterstock

Csütörtök a hét legszerencsésebb napja

A „csütörtök” szó eredetileg a „Thor napjából” ered, utalva a skandináv mennydörgés istenére, Thorra. Ő sok tekintetben hasonlít a római Jupiterhez, más néven Zeuszhoz, a villámlás istenéhez, aki az ég és az istenek királya. Az asztrológiai szempontból Jupiter a Nyilas modern és a Halak ősi uralkodója. Ez a bolygó a szerencsével, a vidámsággal, a bővüléssel, a kalandokkal és az optimizmussal áll kapcsolatban. Jupiter olyan, mint az univerzum jókedvű, bölcs nagybátyja, aki arra buzdít, hogy higgyünk a jövőben, és hogy mindig bőséggel térül meg minden próbálkozásunk.

Az ókori ábrázolásokon gyakran látható Jupiter egy bőségszarut tartva, amely a soha ki nem fogyó táplálék szimbóluma. Ez arra emlékeztet bennünket, hogy a hiány gondolkodásmódjának nincs helye a nagy álmok megvalósítása során. Érdekes tény, hogy az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot éppen egy csütörtöki napon fogadták el, és az Alkotmány Kiegészítései is ezen a napon íródtak alá. Jupiter bőségének árnyoldala a túlzás és a túlvállalás lehet, ami magyarázatot ad arra is, miért éppen csütörtökön ünnepeljük a hálaadást, az amerikai hagyományok egyik legbőségesebb napját.

Hogyan használd ki a szerencsédet?

A csütörtök energiáit arra használhatjuk, hogy bővítsük tudásunkat, tanuljunk, spirituális útmutatást kérjünk, vagy éppen hosszú távú terveket kovácsoljunk. Ez a nap kedvez a nagy célok kitűzésének, az új álláskeresésnek vagy akár a merész ötletek előadásának is. Ha a hétköznapi munka forgatagában élsz, akkor a csütörtök tökéletes lehet a jövő tervezésére, nagy álmaid megvalósításának megkezdésére és a lehetőségek megragadására.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.