Müller Péter üzenete: akármi történik veled az életben, jobbá kell tenni

Shutterstock -
heti útravaló háború Müller Péter
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Hosszú életem legboldogabb évei azok voltak, mikor házunkat porrá bombázták, és egy nedves mosókonyhában rejtőztem anyámmal. Nem volt mit enni, és szüntelenül meg akartak ölni. Anyám idillé tette a poklot. Neki köszönhetem, hogy nem tudok gyűlölni, és hogy a derű és boldogság nem függ a külső körülményektől. Jelszava az volt, hogy akármi, történik veled az életben, „jobbá kell tenni!”

Müller Péter: Anyám idillé tette a poklot
A derű és boldogság nem függ a külső körülményektől.
Forrás: Shutterstock

Rengeteget játszottunk, daloltunk. Loptunk a szomszéd kertjéből krumplit, s amikor én a hittanórám tanult riadalmammal azt kérdeztem: - Lopunk?! – ő derűsen azt felelte: - Ez nem lopás. Neki volt, nekünk nem. Elvettük. 

Müller Péter korábban megjelent írásait itt olvashatod!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.