Az Independent által publikált kutatási eredmények szerint a magas fehércukor-, transzzsír- és sótartalmú, agyonfeldolgozott ennivalók és a cukros üdítők a vizsgált évben mintegy 57 ezer idő előtti halálesethez járultak hozzá.
A São Pauló-i Egyetem tudósai szerint ezek az eredmények azért kifejezetten aggasztóak, mert a brazilok a magasabb jövedelmű országokban élőkhöz képest viszonylag keveset fogyasztanak az UPF-ekből.
Ezeket az élelmiszereket egyre több tanulmány hozza összefüggésbe egy sor egészségproblémával, például a cukorbetegséggel, az elhízással, a demenciával és a rákos megbetegedésekkel. A kutatás szerint – a teljesség igénye nélkül – az alábbi ételeket és italokat érdemes kerülni vagy mértékkel élvezni:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.