Ha az ujjaid vagy a bokád dagadtabb, mint korábban, sok más egyéb mellett a túlzott sóbevitelre érdemes gyanakodnod. A só hatására a szervezet visszatartja a vizet, ami beszivároghat a szövetekbe és duzzanatot okozhat.
Ez a duzzanat nem azonnal evés után, hanem inkább 24 óra elteltével vagy 24 órán belül alakul ki. Ha ezt gyakran tapasztaljuk, a legjobb, ha orvoshoz fordulunk, mert komolyabb egészségügyi problémát jelezhet.
Az egy nap alatt elfogyasztott sómennyiség nem csupán a sószóróból kerül az ételünkbe, az élelmiszerekben van elrejtve, például kenyérben, kekszben, reggeli gabonapelyhekben, szószokban és fűszerekben
Hogy mit tehetünk?
A legjobb, ha alaposan átnézzük az élemiszerek cimkéit, különös tekintettel az adalékanyagokra és a sóra.
Az alábbi irányelvek követése segíthet megérteni az élelmiszerek sótartalmát:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.