Habos tükörtojás
Válaszd szét a tojás fehérjét és sárgáját. A fehérjét sózd meg, majd verd kemény habbá. Formálj belőle kis halmokat egy tepsiben, a közepében alakíts ki egy kis mélyedést, ebbe óvatosan rakd bele a sárgáját, majd tedd az előmelegített sütőbe, 180 fokon körülbelül 15 percig süsd. Fogyaszthatod sült baconnel vagy virslivel, tálald friss zöldségekkel!
Sonkás sajtos tojáspalacsinta
Verd fel a tojásokat, adj hozzá pici sót, majd süss belőlük omlettet. Miután kész lett, rögtön pakold rá a tölteléket: 1-1 szelet sonkát vagy akár kolbász karikát, 1-2 szelet trappista sajtot, apróra vágott lilahagymát és kicsi majonézt. Tekerd fel amíg forró a tojás, és máris kész. A tölteléket tetszés szerint variálhatod.
Frittata – Tojáslepény olaszosan
Négy darab tojáshoz adj hozzá 1 dl tejet és 2 evőkanál lisztet, egy csipet sütőport, majd verd fel habosra. Fűszerezd borssal, oregánóval és 2 gerezd zúzott fokhagymával. Ezen kívül adhatsz hozzá sonkát, spenótot, gombát vagy amit megkívánsz. A masszát öntsd egy felforrósított, kiolajozott sütőtálba, dobálj bele félbevágott koktélparadicsomokat, majd mehet 15 percre a 160 fokos sütőbe. Ezután szórd meg sajttal, és hagyd hogy ráolvadjon, végül friss bazsalikommal feldobhatod.
Sajtban sült tojás
Egy sütőtálat bélelj ki szeletelt trappista sajttal, majd óvatosan üsd fel rá a tojásokat. Sóval, borssal ízesítsd, akár szórhatsz a tetejére felaprózott bacont is. Tedd 220 fokos előmelegített sütőbe, majd amikor a tojás teteje megszilárdult, tegyél még reszelt sajtot rá, és süsd aranybarnára.
Baconos tojásmuffin
Bélelj ki egy muffin formát bacon szeletekkel: egymásra merőlegesen helyezd el őket, majd a szélét hajtsd vissza úgy, hogy befedje az oldalát. Verd fel a tojásokat, tegyél bele egy kis tejet vagy tejszínt, fűszerezd sóval és borssal. Hogy mit adsz hozzá, az csak rajtad múlik, jöhet bele sajt, kolbász darabkák, gomba, olivabogyó. Majd öntsd tele a muffin formákat, reszelj a tetejére még egy kis sajtot, és süsd sütőben 12-15 percig.
Avokádós tojásos wrap
Főzd meg a tojásokat, majd óvatosan vágd fel őket egészen apró darabokra. Az avokádót szintén kis kockákra szeleteld, majd keverd össze a tojással, adj hozzá mustárt, majonézt sót, borsot, majd az így kapott tölteléket tekerd tortillába. Ezt az ételt hidegen és melegen is fogyaszthatod!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.