Nincs is jobb annál, mint amikor egy isteni finom, vékony vagy épp vastag tésztából gyúrt kerek pizza, tele feltéttel és sok sajttal a szánkban landol. Ha meghalljuk a pizza szót, azonnal összefut a nyál a szánkban, azonban diéta alatt marad a pizza utáni sóvárgás, és a nagy nyelések.
Bár a zöldség alapú pizza nem feltétlenül hasonlítható össze ezzel az igazi, hamisíthatatlan olasz étellel, hidd el, ezeket az egészséges, és diétába beilleszthető pizzákat te is imádni fogod.
1. Padlizsán pizza
A padlizsánt többnyire padlizsánkrémnek, esetleg sült formában szoktuk fogyasztani, pedig tökéletes alapja egy egészséges pizza tésztának is.
Amire szükséged lesz a recepthez:
Így készítsd el:
Vágd fel a padlizsánt kör alakúra, majd tedd tespibe. Sózd meg mindkét oldalát, pihentesd 20 percig, és egy papír segítségével itasd fel a felesleges levet a felszínéről. Ha ez meg van, kend meg olívaolajjal, süsd 20-25 percig 175 Celsius fokon. Keverd össze a paradicsomszószt a parmezánnal, a bazsalikommal, a fokhagymával, a borssal, a sóval és a pirospaprikával. Ha kész, kend a padlizsánra, szórj a tetejére sajtot, és addig süsd 175 fokon, amíg rá nem pirul a sajt.
2. Karfiolpizza
A karfiolt sokan nem szeretik, pedig ez a zöldség ideális tésztaalap lehet azok számára is, akik gluténmentesen étkeznek. Ha ínycsiklandó pizzára vágysz, próbáld ki a karfiolpizzát, ami amellett, hogy ropogósra sül, alakbarát, ráadásul fehérjében és rostokban gazdag.
Amihez szükséged lesz a tésztához:
Szedd rózsáira a karfiolt, tedd robotgépbe, és aprítsd morzsásra. Ha kész, dobd be a mikróba két percre, puhítsd meg, majd ha kihűlt, tedd konyharuhába 2-3 adagban, és nyomkodd ki belőle a folyadékot. Add hozzá a tojást, a reszelt sajtot, a sót, a borsót, locsold meg citromlével, dolgozd össze, majd öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon süsd addig, míg el nem kezd szikkadni a tészta.
A paradicsomszószhoz:
A paradicsomszószhoz robotgépbe dobod a hámozott paradicsomot, ráreszeled a fokhagymát, hozzáadod az oregánót, a bazsalikomot, a sót, és egy pici cukrot, majd 1-2 perc alatt összemixeled.
Feltétnek azt teszel, amit csak szeretnél, a zöldségektől a húsokon át a sajtokig. Ha jól megpakoltad a pizzát, tedd vissza a sütőbe 8-10 percre, és kész is.
3. Édesburgonya pizza
Laktat, tele van tápanyagokkal, és még finom is. Készíts pizzát édesburgonyából!
Amire szükséged lesz hozzá:
Feltétnek:
Akárcsak a padlizsán pizzánál, itt is az az első feladat, hogy felszeleteljük az édesburgonyát ujjnyi vastagságúra, sütőpapírra tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, és megsózzuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Megpirítjuk a szeleteket a sütőben, kb 10 perc alatt, majd a másik oldalát is sütjük legalább 5 percig. Kivesszük a sütőből, rátesszük a szószt, a mozzarellát, és olyan feltétet, amilyet csak szeretnénk. Visszatesszük a sütőbe, és ha megolvad a sajt, már fogyasztható is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.