A turmix ezerarcú. Lehet egyszerű nasi, tízórai vagy uzsonna, kiválthat egy főétkezést, de a fogyókrázók is nagyon kedvelik. A legtöbb ugyan édes, de sós változata is akad és valódi vitaminbomba, főleg ha odafigyelünk rá, hogy mi kerül bele.
Turmix egészségesen
Mire érdemes figyelni, hogy egészséges legyen a turmixunk?
Most azonban szerencsére tavasz van, sőt nyakunkon a nyár, ilyenkor pedig roskadásig a piac - na meg a zöldséges, de még a szupermarket is - gusztusosabbnál gusztusosabb idénygyümölcsökkel és idényzöldségekkel, amelyekből egyszerűen készíthetünk isteni, egészséges és tápanyagokban gazdag turmixokat.
Ha esetleg valaki nem tudná, mik a késő tavasz és kora nyár szezonális finomságai, itt megnézheti őket, sőt íme néhány gyors recept is tavaszi, nyári hozzávalókkal.
Klasszikus eperturmix kicsit másképp
Ezt azoknak érdemes kipróbálni, akik még csak most kísérleteznek az újfajta – azaz tejmentes – italokkal. Ehhez ugyanis tehéntej helyett kókusztejet használunk, így megtartva a klasszikus turmixok illúzióját.
Elkészítés: 3 marék epret turmixoljunk össze 3 dl kókusztejjel és a végén, ha szükséges, ízesítsük egy csepp mézzel.
Mindent bele vitaminbomba
A mindent bele turmix az a típus, amelybe szinte minden beletehetünk, persze ésszerű határok között és az ízlésünknek megfelelően. Tavasszal és kora nyáron például mehet bele eper, málna, cseresznye, meggy, alma, ribizli.
Elkészítés: Válasszuk ki a nekünk megfelelő hozzávalókat például 2 marék magozott cseresznyét, ugyanennyi ribizlit, majd 2-3 dl lehűtött zöld teával jól turmixoljuk össze. Aki kicsit csalna, az tehet bele pici tejszínt (akár növényit) vagy akár dúsíthatja egy fél banánnal is.
Újhullámos zöld
A zöld turmixok is nagyon divatosak és nem utolsó sorban rendkívül egészségesek. Ezekből hiányzik a gyümölcsök „cukrossága", viszont nyáron akár egy ebédet is kiválthatunk velük a nagy melegben.
Elkészítés: 1 bögre spenótot, 1 csésze salátát (ízlés szerintit) 1 bögre kockázott kígyóuborkát, 1/2 csokor zöldfűszert (petrezselyem, bazsalikom), 1 zellerszárat turmixoljunk össze és lazítsuk egy kis vízzel, ha szükséges. Sózzuk, borsozzuk, de akár fokhagymával is ízesíthetjük. Ha paradicsomot is rakunk bele, akkor kissé édesebbé válik, és nagyon emlékeztet a gazpachora. Ilyenkor pár csepp balzsamecet is jól jöhet bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.