Nyakunkon a dinnyeszezon: így tudod eldönteni kopogtatás nélkül, finom-e a görögdinnye

ízletes rizike finom dinnyeszezon görögdinnye Nyár gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dinnye egyértelműen az a gyümölcs, ami szorosan összefonódott a nyár fogalmával. Mivel mindannyian futottunk már bele kásás, vagy ízetlen dinnyébe, nem árt tudni, hogy lehet kiválasztani a legfinomabb gyümölcsöt. 

A görögdinnye jótékony hatásairól többször is írtunk,arról viszont ritkán esik szó, hogy lehet kiválasztani a legfinomabb gyümölcsöt. A legtöbben kopogtatással szokták eldönteni, melyik dinnyét viszik haza, pedig a gyümölcs külseje szinte mindent elárul.

Tudtad, hogy a szár állapota mutatja meg, hogy megérett-e már a gyümölcs? Ha zöl, vagy csavart a dinnye szára, akkor semmiképp ne vedd meg, ha viszont kiszáradt a szára, akkor biztosan érett és édes.

A dinnye felülete még a száránál is fontosabb: a gyümölcsön lévő sárgás folt azért van, mert a dinnyének az a része érintkezett a földdel. Minél sötétebb ez a folt, annál jobb a dinnye.

Forrás: --

Badarság, hogy minél kisebb egy dinnye, annál édesebb, a héj színe viszont tényleg árulkodik arról, milyen állapotban van a gyümölcs. Az érett és édes dinnye héja mélyzöld, csíkos dinnye esetén pedig az árnyalatok karakteresen elütnek egymástól. A finom gyümölcsök színe matt és homályos, így érdemes ezeket keresned.

Kopogtatás helyett tehát érdemes a görögdinnye külsejét megvizsgálni, és a fent leírtak alapján kiválasztani a megfelelő gyümölcsöt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.