Az otthonunk a biztonságot és a nyugalmat szimbolizálja, sajnos, azonban komoly fertőzések forrása is lehet, főleg a konyha. A baktériumok többnyire a kezünkről és a friss, nyers élelmiszerekről származnak, és pillanatok allatt szétterjedhetnek. A pulton lévő konyharuha ugyanis sok mindent felszív, főleg, ha ugyanazt a darabot használjunk a kezünk megtörlésére és a pult tisztítására.
Mikrobiológusok vizsgálták meg, hogy a konyharuhákon található baktériumok milyen fertőzéseket okozhatnak, íme, a lista:
A konyharuhákon megtalálták a Staphylococcus aureus baktériumot, ami az egészséges emberek bőrén, orrnyálkahártyáján, de az ürülékében is felfedezhető. Ez egy potenciális kórokozó, amely okozhat a többi között agyhártyagyulladást és szepszist is. Ezen kívül találtak E. coli baktériumot is, amely ételmérgezést válthat ki, valamint többek között Klebsiella baktériumra is bukkantak, ami számos betegséget okozhat, elsősorban a légző- és kiválasztó szervrendszerekben.
A konyharuha azért veszélyes, mert sokszor nedves, ami jó táptalaj a baktériumok szaporodásához. Elsősorban tehát arra kell figyelnünk, hogy megfelelően tároljuk: úgy akasszuk fel, hogy meg tudjon száradni.
Ha pedig mondjuk nyers hússal dolgozunk, inkább használjunk papírtörlőt, így megállítható a baktériumok terjedése.
A konyharuhák mosására is oda kell figyelni: 90 fokon már biztosan elpusztulnak a baktériumok - írja a The Sun.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.