Sokan ismerik azt a trükköt, hogy a banán szárát fóliába csomagolják, így növelhetik az eltarthatóságát, azonban van ennek a módszernek egy egyszerűbb és olcsóbb módja: a szár végét merítsük vízbe, így 10-14 napig is elállhat a gyümölcs.
Ez az egyszerű tárolási módszer a közösségi média szenzációjává vált, már többen kipróbálták. Az egyik felhasználó egy videót is készített a tesztelésről.
Három banánt a szárával lefelé vízbe tett, a másik hármat szabadon hagyta. Körülbelül egy hét elteltével megnézte, hogy mi történt a banánokkal. 12 nap után a három vízben álló banán sárga volt, néhány barna folttal, másik három gyümölcs héja jóval barnább volt, megpattant a héjuk, kissé meg is fonnyadtak.
Ha a banánt még majdnem zölden vásároljuk meg, és ezt a módszert alkalmazzuk, akkor akár 15 napig is elállhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.