Nem lesz száraz a csirke, ha úgy készíted el, ahogy a mesterszakács tanácsolja

Ha pörköltet készítünk, vágjuk fel a húst minél apróbb darabokra. A serpenyőt ne zsúfoljuk túl, így a csirke egyenletesebben sül
Közepes-nagy lángon süssük barnulásig, ami oldalanként körülbelül négy percet vesz igénybe, semmiképp ne süssük túl
Érdemes megfontolni azt is, hogy milyen típusú csirkét vásárolunk, mivel a csirkemell sokkal nagyobb eséllyel szárad ki, mint a csirkecomb. A csirkecombokon több zsír található, így főzés közben is lédús marad, ha mégis a mell mellett döntünk, klopfoljuk ki.
Az is fontos, hogy a csirkét legalább 30 percig pácoljuk főzés előtt. A savas pácok, mint a citromlé vagy az ecet, segíthetnek a hús puhaságának megőrzésében, de érdemes kipróbálni a szóját, a gyömbérszószt, a szezámolajat vagy a curryt is
Ez is érdekelhet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.