Ha érett állapotban vásárolunk banánt, akkor nagyon rövid ideig, mindössze két-három napig áll el. Ha éretlenül kerül a kosarunkban, akkor egy-két nappal tovább bírja, de nem garantált, hogy szép sárgává érik.
Már a csomagolás során is előfordul, hogy a banán héja könnyen megsérül, ami károsíthatja a benne lévő gyümölcs minőségét, és csökkenti az eltarthatóságát.
A legtöbben a konyhában egy gyümölcstálban tárolják a banánt, ám a szakértő szerint van ennél egy sokkal jobb megoldás is. Kate Hall élelmiszeripari szakértő azt állítja, hogy a gyümölcs hűtőszekrényben való tárolása akár 10 nappal is meghosszabbíthatja a lejárati időt az érés után.
Ha a banán elérte a kívánt színt, egyszerűen csak tegyük be a hűtőszekrénybe, távol a többi gyümölcstől - írja az Express.
„Ha a banán túlhaladt azon a ponton, hogy meg akarjuk enni, meghámozhatjuk, de akár le is fagyaszthatjuk."
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.