brit királyi család Maria Borrallo fizetés dada
Maria Teresa Turrion Borrallo 10 éve játszik kulcsszerepet a hercegi családban. Katalin hercegné gyerekeinek életében a születésüktől fogva jelen van.

Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermekeinek dadája, Maria Teresa Turrion Borrallo akkor csatlakozott a királyi családhoz, amikor György herceg nyolc hónapos volt. A kezdetektől fogva nagy segítséget jelentett, enyhítette a szülők hektikus munkarendjéből adódó nyomást a családon. Jelen helyzetben pedig különösen nagy támasz, hiszen Katalin hercené éppen a daganatos betegségéből gyógyul.

Maria Borrallo, Katalin hercegné gyerekeinek dadája
Katalin hercegné gyerekeinek dadája: Maria most a család legnayobb támasza
Forrás: Getty Images/Trooping The Colour

Katalin hercegné gyerekeinek dadája a legjobb iskolába járt

Maria, aki a híres Bath-i Norland College-ban tanult, úgy tűnik, jól beilleszkedett a királyi létbe. A híres főiskolát, ahol tanult, széles körben a világ egyik legjobb intézményének tartják. Az intézmény honlapján ez olvasható: „A Norland világszínvonalú képzést kínál azoknak, akik a legjobb gyermekgondozási szakemberekké szeretnének válni".

Az évi 15.000 fontba kerülő képzésre nem egyszerű bekerülni, remek érettségi bizonyítványt kell felmutatni, és szenvedélyesen kell szeretni a gyerekeket. Évente csak 100 diákot fogadnak. Az iskolát korábban úgy jellemezték, mintha a Mary Poppins- és a James Bond-képző keveréke lenne. A diákok önvédelmet és harcművészeteket is tanulnak, ráadásul megtanítják őket szakszerűen autóval menekülni. Olyan dolgokat is tudniuk kell, ha végeztek, hogy mennyi időt kell a szabadban töltenie egy gyereknek, és hogy hogyan kell okosan szabályozni a képernyőidőt. Nem szabad kiabálniuk, ehelyett más, hatékonyabb fegyelmezési formákat tanulnak.

Az angol sajtó szerint a frissen végzett dadusok évi 42 ezer fontot is kereshetnek, míg néhány év tapasztalattal egyesek akár 120 ezer fontot (havi 4,5 millió forintos jövedelmet) is kaphatnak. 

Wedding Of Pippa Middleton and James Matthews
Forrás: Getty Images/Wedding Of Pippa Middleton and James Matthews

A királyi kommentátor, Pauline Maclaran azt állította, hogy Borrallónak minden bizonnyal "erős befolyása" lesz a gyerekekre egész életük során, segít majd a földön tartani őket. Hozzátette: „Úgy gondolom, hogy a dadák fontos szerepet játszanak a királyi gyermekek életében. Amellett, hogy gondoskodnak a mindennapi szükségleteikről és a biztonságukról, nagy segítséget nyújthatnak a gyerekek kognitív és szociális készségeinek fejlesztésében is."

Károly király, Vilmos herceg és Harry herceg is szoros köteléket alakított ki dadusaival. Helen Lightbody, aki egy hónappal Károly király 1948-as születése után csatlakozott a királyi családhoz, nyolc éven át gondozta az uralkodót. Károly felnőttként továbbra is látogatta a dadáját, és meghívta őt a 21. születésnapi partijára, valamint 1969-es walesi hercegi beiktatására is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.