Szexológus elárulja: erre figyelj az első randin!

Shutterstock/ViDI Studio -
párkapcsolat tartós kapcsolat jelek
Valóban mélyek az érzelmek köztetek? Íme 12 titkos jel, amely megmutatja, hogy mennyire lesz tartós a szerelem a szexológus szerint

Nyáron valahogy könnyebben ismerkedünk. De honnan tudhatjuk, hogy abból a bizonyos, gyomorban pillangókat reptető találkozásból tartós kapcsolat is születhet, vagy inkább csak egyéjszakás érdeklődésre lehet számítani? Somorjai Martina szexológus segít a jelek olvasásában.

szexológus
A szexológus szerint tartós, komolyabb érdeklődésre utal, ha a vállat, kezet érinti a férfi.
Forrás: Shutterstock/George Rudy

A szexológus szerint a fizikai közelség és a teljes figyelem mind a tartós érdeklődést jelzik

Figyeld a gesztusokat és a párod viselkedését a randevúk során! A partner érintései, tekintetének iránya és a beszélgetés témái mind arra utalhatnak, hogy komolyabb szándékai vannak. 

1. Elteszi a telefont

Komolyabb érdeklődésre utal, ha a partner már úgy érkezik a találkozóra, hogy eleve lehalkítja a telefonját, vagy azonnal elteszi, amikor már sikerült megtalálni egymást. Ha mégis éppen akkor vár egy nagyon fontos hívást, akkor elnézést kér, biztosan rövidre zárja, és csak a partnerre figyel.

2. Árulkodó érintések

Sokat elárulnak a szándékról az érintések, ami mindig jó jel, ha nem tolakodó, és a nő jól reagál rá. Tartósabb, komolyabb érdeklődésre utal, ha a vállat, kezet érinti a férfi, ha átkarolja a nőt, vagy akár az is, ha az első randi végén ad két puszit. De ha például a combját akarná megfogni, akkor valószínűleg inkább egyéjszakás kalandra készül.

3. Amikor nincs érintés

Sok oka lehet annak, hogy az érintések elmaradnak. Sok olyan férfi van, aki alapvetően nem szeret akárkit megérinteni, és az is lehet, hogy a kinézett partner azok közé tartozik, akiket nem annyira érdekel a szexualitás, vagy akár problémái vannak vele. Ilyenkor nem kell jeleket olvasni, ha további randit kér, az mindenképpen tartós szándékra utal. A szexszel nem kell rohanni, érdemes időt hagyni az ismerkedésre, így kisebb az amúgy egyre gyakoribb szexuális kudarc lehetősége (merevedési zavar, korai magömlés, késői magömlés, nő ki nem elégítése), és kibontakozhat a kapcsolat.

4. Elveszni egymás tekintetében

A filmekből, könyvekből is jól ismerhetjük azt a jelenetet, amikor a pár egymás tekintetében elveszve csak nézi a másikat, szavakra nincs is szükségük. Ez a való életben is megtörténhet! Természetesen mindenképpen mélyebb érdeklődést jelent, azt, hogy tetszenek egymásnak, és nem kell folyamatosan beszélniük, hogy kommunikáljanak egymással.

5. Helyválasztás

Egy étteremben a párok rendszerint egymással szemben ülnek le, hogy könnyebb legyen beszélgetniük, és jobban lássák egymást. Komolyabb érdeklődésre, vonzódásra utal, ha a férfi eleve a nő mellé ül, vagy az este folyamán valamilyen ürüggyel átül mellé. Az így létrejött fizikai közelség növeli az intimitást.

6. Osztatlan figyelem

Kevés zavaróbb dolog van annál, amikor a beszélgetőpartner másra figyel. Ennél csak az rosszabb, ha egy randipartner a többi nőt nézegeti ahelyett, hogy teljes figyelmével a vele lévő választottja felé fordulna. A teljes odafordulás valódi, tartós érdeklődésre utal.

7. A tekintet iránya

Nyári ruhák, bikinik – nyáron mindenkiből több látszik, mint télen. Egy strandon az ismerkedés során az emberek biztosan nem erőteljes intellektuális kapcsolódást keresnek. Mégsem mindegy, hogy a férfi mit néz a nőn. Ha inkább a szemébe néz ahelyett, hogy az alakját mérné fel, az komolyabb érdeklődésre utal. A második randin érdemes kissé visszafogottabban öltözni, hogy kiderüljön, a bikini kivágása terelte lejjebb a tekintetet, vagy tényleg csak az érdekli a férfit, amit a kivágásban látott?

8. Flörtölő gesztusok

Vannak olyan egyetemes és egyértelmű flörtölő gesztusok, amelyek egyértelműen a szexualitásra utalnak, és nem feltétlenül a tartós kapcsolatra hívnak fel. Amikor egy nő hangsúlyozottan lassan, érzékien megnyalja az ajkát, amikor valamelyik fél a lábát a másikéhoz dörzsöli, az tekinthető felhívásnak keringőre.

9. Árulkodó menü

Egy éttermi randin az ételválasztás is árulkodó lehet. Ha az egyik fél ugyanazt rendeli, mint a másik, majd a rendelt ételből alig eszik, az máris komolyabb szándékra utaló jel. Ilyenkor komolyan érzi a tétet, akár zavarban is van a férfi, nagyokat nyel, és láthatóan tényleg nem az étel érdekli, hanem az, akivel elfogyasztja. Sőt, ha a nőt kapacitálja, hogy rendeljen desszertet is, az különösen jó jel, amiből arra is következtethetünk, hogy tetszik neki a nő alakja és több időt szeretne vele tölteni.

10. Ügyetlenkedő férfiak

Az első találkozás, a megismerkedés pillanata mindig tele van feszültséggel, és gyakori, hogy olyanokat tesz vagy mond valaki, ami nem éppen odaillő. Akár tolakodónak tűnő bókok is kiszaladhatnak a férfi száján, vagy ügyetlenkedéssé fajulhat egy egyszerű cselekvés, felborulhat egy pohár. Ebből még nem kell következtetést levonni, második alkalommal mindenki jobban tudja magát adni. Mindenesetre az, hogy zavarban van valaki, azt mutatja, hogy számára tétje van a találkozásnak.

11. Miről beszélgetünk?

Komoly érdeklődés a nő iránt? Erre akkor számíthatunk, ha a férfi a randevún nem csak magáról beszél, hanem valódi érdeklődést mutat a másik iránt. Az is gyakori manapság, hogy a partner anyagi helyzetét akarják feltérképezni olyan ártatlannak tűnő kérdésekkel, mint hogy milyen autót vezet. A szinglilétben megrekedt férfiak gyakran nem valódi érdeklődésből keresnek 40 felett párt, hanem azért, mert rádöbbentek, mégiscsak kellene egy utód számukra. A kérdések erről a szándékról is árulkodhatnak (és ez persze fordítva is igaz lehet).

12. Hol legyen a randi?

Vajon kell-e következtetést levonni abból, ha a második randi helyszínéül egy strand merül fel? A férfiak persze szívesen megnéznék közelebbről is a nőt, de sokukat nem a formák tökéletessége érdekli, inkább az, hogy a nő mennyire fogadja el saját testét, ugyanis ebből arra következtetnek, hogy a nő felszabadult-e az ágyban, könnyű és élvezetes lesz-e vele a szex vagy a női önbizalomhiány miatt felsül majd a férfi. Ha valakinek zavarba ejtően egyoldalúnak tűnik a felvetés, akkor bátran viszonozhatja a kihívást azzal a kéréssel, hogy ha ő bikinibe bújik, a férfi válasszon fecskét és ne rejtse magát bő sort mögé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.