Az anyagyilkos Gypsy Rose első gyerekével terhes: "Teljesen váratlanul ért minket"

várandós Gypsy Rose terhes Gypsy Rose Blanchard
Nemrég szabadult a börtönből, éppen válik és az első gyerekével terhes. Gypsy Rose életében rengeteg változás történt mindössze néhány hónap alatt.

Gypsy Rose csak decemberben szabadult a börtönből, és máris rengeteg változás történt az életében. Még a börtön falai között házasodott meg, és most válik, valamint várandós első gyerekével az első vőlegényétől.

Gypsy Rose Blanchard
Gypsy Rose első gyerekével terhes
Forrás: NurPhoto via AFP

Gypsy Rose első gyerekével terhes

Az anyagyilkosság miatt börtönbe került Gypsy Rose-t decemberben engedték ki, és azóta rengeteg dolog történt vele. Elkezdte szervezni a Disney-stílusú esküvőjét szerelmével, Ryan Scott Andersonnal, akivel még a nő börtönévei alatt, 2022. július 20-án a missouri Chillicothe Büntetés-végrehajtási Központ falai között keltek egybe, de szerették volna immár szabadon is kimondani a boldogító igent. A nagy eseményre nem került sor, ellenben Gypsy Rose úgy döntött, inkább elválik. Nem maradt sokáig egyedül: az ex-vőlegényével, Ken Urkerrel jött ismét össze, és most tőle várandós. 

"Boldogan jelentem be, hogy 11 hetes terhes vagyok."

 Majd így folytatta: "Ken és én 2025 januárjára várjuk első gyermekünket. Mindketten nagyon izgatottak vagyunk" - jegyezte meg. "Ezt egyáltalán nem terveztük, teljesen váratlanul ért minket" - tette hozzá. "Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, az első dolog, amit észrevettem, a sóvárgás volt" - jegyezte meg, és elmondta, hogy nagyon kívánta a narancslét, ami korábban nem volt jellemző rá. 

Gypsy Rose nyolc évet ült a Missouri állambeli Chillicothe büntetés-végrehajtási intézetben, mert megtervezte édesanyja, Clauddine "Dee Dee" Blanchard meggyilkolását. 

A nő helyettesítő Münchhausen-szindrómával küzdött, ami egy ritka viselkedési rendellenesség és a gyermekbántalmazás egy formája: 

a gondozó szándékosan megbetegíti a gyereket. Az évekig tartó bántalmazás után 2015-ben Gypsy Rose megkérte akkori barátját, Nicholas Godejohnt, hogy ölje meg az anyját.  A gyilkosság miatt Gypsy Rose-t 2016 júliusában tíz év börtönbüntetésre ítélték - idő előtt szabadult -, míg volt barátját a 2018-as tárgyalása után fegyveres bűncselekmény miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. Gypsy Rose szabadulása óta arról is nyíltan beszélt, hogy tudja, a gyilkosság, amit elkövettek, nem volt megfelelő döntés, ahogy soha, semmilyen gyilkosság sem az.

Most az a küldetésem, hogy elfogadjam, amit tettem, és célom, hogy megismertessem az emberekkel a Münchausen-szindrómát és a mentális egészséggel való törődés fontosságát.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.