Katalin hercegné a sport szeretetére neveli a gyerekeit

Katalin hercegné
Getty Images -
gyereknevelés katalin hercegné Lajos herceg György herceg sport
Ha süt a nap, ha esik, ha fúj, a királyi családban prioritást élvez a szabad levegőn való tartózkodás és a sport. Katalin hercegné maga is így nőtt fel és a mozgás szeretetét szeretné átadni gyerekeinek is. Ez olyannyira fontos neki, hogy ebből nem enged.

Ahogy minden szülőnek megvan a maga nevelési módszere és elve, úgy Katalin hercegné is ragaszkodik néhány szabályhoz. De van egy-kettő, ami mindennél fontosabb, a lista élén pedig a sport áll. 

Katalin hercegné
Katalin hercegné imád a szabad levegőn lenni
Forrás: Getty Images

A királyi család gyerekeinek minden délutánja ezzel telik: Katalin hercegné ebből nem enged 

Mivel Katalin hercegné a sport megszállottja, imád mozogni, a gyerekeit is úgy neveli, hogy minél többet legyenek a szabadban. Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermekei nem netezhetnek naphosszat, tehát iskola után előveszik a sporteszközeiket és amennyit csak lehet, a szabadban vannak, ahova többnyire Maria Borrallo, a dadusuk kíséri el őket, pláne úgy, hogy Katalin hercegné állapota ezt most nem mindig engedi. A walesi hercegné úgy gondolja, a friss levegőn töltött időnél semmi sem lehet jobb, és azt se bánja, ha rossz idő van és a gyerekei piszkosan térnek haza, sőt... Minél mocskosabbak, annál jobb, ugyanis annál jobban belefeledkeztek a sportba vagy játékba. Katalin egyébként a gyerekeihez hasonlóan nőtt fel, egészen kiskorától sportolt, és - sok szülővel ellentétben - az ő édesanyja se volt mérges, ha sárosan ment haza. A walesi hercegnő számára a rossz idő sem kifogás: azt mondja, akkor is kell időt tölteni a természetben. 

Kate Middleton shares adorable photo of Prince William with their kids on his 42nd birthday
Vilmos herceg jó apa: ha teheti a gyerekeivel tölti az idejét
Forrás: Northfoto/Kate Middleton

A családi mintát igyekszik továbbadni

"Gyermekként sok időt töltöttünk a szabadban, és ez az, amiért ma is igazán lelkesedek" - nyilatkozta Giovanna Fletcher Happy Mom, Happy Baby podcastjában 2020-ban Katalin hercegné. "Szerintem a kinttartózkodás nagyon jó a testi és szellemi jólét és a mentális egészség megalapozására" - tette hozzá, valamit arról is beszélt, hogy reméli, a sajátjához hasonló szép gyerekkort biztosít ezzel Györgynek, Saroltának és Lajosnak. "Azt szeretném, ha úgy emlékeznének vissza, hogy milyen jó volt strandolni vagy elázni az esőben és nevetni azon, hogy a gumicsizmánk tele van vízzel" - szögezte le. Katalin hercegné betegsége miatt most a gyógyulására koncentrál, de gyerekeinek így sem hagyja, hogy ellustuljanak. 

Katalin hercegné The Prince And Princess Of Wales Visit Wales - Day One
Katalin hercegné rengeteg sportot kipróbál
Forrás: Getty Images

Szeretet, szigor és sok-sok beszélgetés 

A királyi család tagjai igyekeznek a hagyományos értékek mentén nevelni a gyerekeiket, 10 éves György herceg, a 6 éves Lajos herceg, valamint a 9 éves Sarolta hercegnő nagyon ragaszkodnak egymáshoz, édesanyjukhoz és édesapjukhoz, Vilmos herceghez is. A szeretet mellett azonban - bár ez nem látszik, ha nyilvánosan jelennek meg együtt - Katalin nagyon is szigorú édesanya, a hangoskodás és kiabálás abszolút tiltólistás a gyerekek számára, talán éppen ezért is tűnnek mindig nyugodtnak és összeszedettnek. Katalin és Vilmos a szemtelenkedést sem tűrik, ha mégis előfordul, akkor utána elbeszélgetnek a gyerekeikkel: a dolgokat mindig megmagyarázzák, a tetteik következményeit felvázolják, hogy György, Lajos és Sarolta megértse, miben hibáztak. A legcsintalanabb közülük Lajos walesi herceg, ami érthető, hiszen ő a legfiatalabb - a nagyapjával III. Károllyal kivételesen jó a kapcsolata - de Katalin és Vilmos gyermekei alapvetően nagyon jólneveltek, Sarolta, ahogyan a Trooping the Clolouron kiderült, kifejezetten gondoskodó

Katalin hercegné, Vilmos herceg és a gyerekek
Mindig összeszedettek és fegyelmezettek
Forrás: Getty Images

Gyereknevelés könyv alapján? Katalin hercegné szerint csak a családi minta a fontos 

Katalin hercegné tavaly a Shaping Us néven futó projektjével a kisgyermekkor jelentőségére hívta fel a szülők figyelmét. Roman Kempnek adott interjújában a következőket mondta:  "A környezet, amiben felneveled a gyereked, ugyanolyan fontos, mint az élmények, amikbe bevonod őket. Nem az számít, hány játékuk van, vagy hogy hányféle utazásra mentek el velük. Az a fontos, hogy megfelelő érzelmi támogatást kapjanak, és ezt az életükben jelenlévő felnőttektől kaphatják meg" - nyilatkozta. 

 


 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.