brit királyi család konfliktus katalin hercegné Vilmos herceg Károly király
A hercegné az a személy, aki összetartja a királyi családot. Katalin segített helyrehozni Vilmos herceg és Károly király kapcsolatát, ami nem volt mindig fényes.

„Voltak időszakok, amikor a király és a walesi herceg között fagyos volt a viszony" - mondta Robert Jobson királyi szakértő az új, Katalin hercegnéről szóló könyvének népszerűsítése során.

Jobson szerint a háromgyermekes anyuka a család a lelke, a villámhárító Vilmos és Károly között. A király és Katalin között az évek során különleges kapcsolat alakult ki. Károly hálás azért, mert a hercegné gyakran bevethető, mint a monarchia titkos fegyvere.

Katalin hercegné, Károly király, Trooping the Colour, Vilmos herceg
Katalin hercegné és Károly herceg egymás meleltt áltt a Buckhingham-palota erkélyén
Forrás: AFP

„Katalin egyszerűen brilliáns, szerintem a király imádja őt" - tette hozzá Jobson. „Felcsillan a szeme, amikor meglátja."

A szerző megjegyezte, hogy őfelsége úgy tekint Katalinra, mint a lányára, aki sosem adatott meg neki.

„A férje és apósa közötti kényes viták a hercegnét az évek során sokszor kellemetlen helyzetbe hozták" - írta Jobson az életrajzában. „De megtanulta, mibe szólhat bele, mikor kell óvatosnak lennie, és hogy az idő gyógyít."

A barna hajú szépség döntőbíró és közvetítő apa és fia között. „Mindkét férfi megfogadja a tanácsait, és bíznak benne" - folytatta.

A leendő királynő az évek során megmutatta elkötelezettségét a korona és a rokonság iránt, és Károly azzal jutalmazta, hogy a titkos tanács tagjává nevezte ki.

„Ez azt jelenti, hogy leendő királynőként részt vehet annak a testületnek a munkájában, amely az uralkodó halála után összeül, hogy kihirdesse az utód trónra lépését" - írta Jobson. „Ott lehet majd a Szent Jakab-palota termében, amikor Vilmos királlyá koronázzák."

Katalin hercegné a király támasza

Károly király és Katalin hercegné jó kapcsolata már a Trooping the Colour parádén is megmutatkozott — ez volt Kate első nyilvános szereplése hat hónappal a rákdiagnózisa óta.

A protokoll szerint a palota erkélyén ebben a sorrendben álltak volna: Katalin, Vilmos, a király és Kamilla. A Trooping the Colouron azonban Katalin és Károly egymás mellett álltak (ahogy képükön is feljebb). Szakértők szerint ezt most előre eltervezték, hogy egyértelmű legyen, támogatják egymást a betegségük ellen való harcban is. Valószínűleg a király kérte meg a hercegnét, hogy ott legyen mellette.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.