4 mód, hogy újra felkeltsd a partneredben a vágyat

vágy, szenvedély, párkapcsolat
Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A -
szenvedély Párkapcsolatok vágy szerelem vágyakozás
Hogyan lobbantsd fel újra azt a bizonyos szikrát a párkapcsolatodban? Ez a 4 tipp segíthet, hogy a pislákoló hamuból újra szikrázó vágy lobogjon köztetek.

Szerelembe esni izgalmas, bizsergető érzés, amikor az egész világ rózsaszínné válik és mindent egy kicsit szebbnek és jobbnak látsz. De szerelemben maradni? Nos, ez már koránt sem ilyen egyszerű és egyértelmű történet. A vágy hosszú távú fenntartása egy kapcsolatban bizony nem olyan evidens, mint a kapcsolat elején, viszont jó hír, hogy egyáltalán nem lehetetlen. Ha úgy érzed, hogy kezdtek eltávolodni egymástól, a kapcsolatotok kezd ellaposodni, akkor is van remény! Íme 4 egyszerű mód arra, hogy ismét átéld a szerelem és szenvedély semmihez se fogható érzését.

vágy, szenvedély, párkapcsolat
Ne hagyd, hogy a vágy alább hagyjon. Ölelkezzetek, csókolózzatok annyit, mint a kapcsolatotok elején, hogy megmaradjon a szenvedély köztetek.
Forrás: Shutterstock/TunedIn by Westend61

1. Csökken a vágy köztetek? Csókolózzatok többet!

Az ölelés, a csókok és az összebújás egy egészséges kapcsolat fontos elemei, a kötődés, a szeretet és az intimitás kifejezésének eszköze. Ha élveztétek a csókolózást a kapcsolat elején, de mostanra már jó, ha néha adtok egymásnak egy-egy szájra puszit, akkor itt az ideje, hogy újra elmélyüljetek egymás csókjaiban. 

A csókok segítenek abban, hogy újra romantikus hangulatba kerüljetek és a vágy ismét felizzon köztetek. 

Csókolózni jó, tehát itt az ideje, hogy újra sűrűbben gyakoroljátok. A csókolózással több legyet is üthettek egy csapásra, hiszen amellett hogy a csókolózás hatására az agy oxitocint és szerotonint szabadít fel, ami elősegíti a kötődést, emellett segít a stressz és a szorongás enyhítésében is.

2. Legyél hálás érte!

Emlékszel még, hogy menyi hálával volt tele a szíved, mikor végre megtaláltad őt? A hála az egyik legmagasabb szintű érzelem. Ha hosszú távú kapcsolatban élünk, akaratlanul is eljuthatunk arra a pontra, hogy természetesnek vegyük egymást. Az egyik jó módja annak, hogy újra fellobbantsd a vágyat a kapcsolatotokban az, hogyha időt szánsz a hála gyakorlására. Értékeld partnered apró tetteit és cselekedeteit, amiket lehet, hogy a kapcsolat elején még megtettél, de mostanra már természetessé vált számodra. 

Próbáld kifejezni a háládat amilyen gyakran csak tudod. Ez erősíti a kettőtök közötti köteléket és ahogy neked is jólesik az elismerés, hidd el, hogy ő is értékelni fogja majd.

3. Próbáljatok ki új dolgokat együtt

Ha a randevúitok kezdenek unalmassá válni, akkor itt az ideje, hogy valamilyen új dolgot próbáljatok ki! 

Az új és ismeretlen dolgok eleve magukban hordozzák az újdonság izgalmát, ha együtt éltek át valami olyasmit, amit eddig még nem próbáltatok, az biztosan pozitívan hat majd rátok és ezáltal a kapcsolatra is. 

Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni, kezdetben az is elég, ha elmentek táncolni együtt (ha eddig még nem jártatok), vagy kipróbáltok egy új éttermet, vagy szerveztek egy hétvégi kiruccanást/kirándulást egy olyan helyre, ahol eddig még nem voltatok. Ezek az új, közös élmények segíthetnek abban, hogy újra közelebb kerüljetek egymáshoz. Az újdonság izgalma felfrissíti az érzelmeket, és segít abban, hogy újra rátaláljatok egymásra.

4. Idézd fel a régi szép emlékeket!

A kapcsolat kezdeti szakaszát a rajongás, fantáziák és vágy erőteljes érzései jellemzik. A kapcsolatotok gyökereinek újra felidézése segíthet visszahozni a romantikát. Az új kutatások szerint a nosztalgia összefüggésbe hozható a nagyobb elköteleződéssel, megelégedettséggel és közelség érzésével. 

A nosztalgia, a régi boldog emlékek felidézésének jó módja lehet, ha ellátogattok arra a helyre, ahol először találkoztatok, vagy ha átnézitek együtt a régi közös fényképeiteket. 

Nem arról van szó, hogy újraéljétek ezeket a pillanatokat és a kapcsolat kezdeti szakaszát, hanem arról, hogy emlékezzetek arra, miért is szerettetek egymásba először.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.