brit királyi család katalin hercegné Vilmos herceg Harry herceg születésnap
Vilmos hercegtől és feleségétől, valamint Károly királytól is hatalmas gesztus volt az, hogy nyilvánosan is felköszöntötték a tékozló fiút. Az elmúlt években a királyi család tagjai nem vettek tudomást Harry herceg születésnapjáról.

Harry herceg pár napja ünnepelte 40. születésnapját, és mindenki legnagyobb meglepetésére Károly király és Vilmos herceg is megemlékezett a jeles napról.

Vilmos herceg, Katalin hercegné, harry
Katalin és Vilmos olajágat nyújtottak Harryéknek
Forrás: AFP

Károly a királyi család hivatalos közösségi oldalán keresztül osztotta meg jókívánságait, üzenetében ez állt: „Nagyon boldog 40. születésnapot kívánok Sussex hercegének a mai napon!”

Vilmos herceg és Katalin walesi hercegnő kissé máshogyan közelítette meg a dolgot. Ahelyett, hogy egy teljes posztot szenteltek volna Harry születésnapjának, csak az Insta-sztorijukba tettek ki egy képet - amelyről levágták Meghan Markle-t - , amihez ezt a rövidke mondatot írták: „Boldog 40. születésnapot kívánok Sussex hercegének.” A megfogalmazás szinte teljesen megegyezett Károly királyéval, azonban Katalinék képe 24 órán keresztül volt csak látható.

Sokan úgy vélték, hogy a két köszöntés békeajánlattal ér fel, ám Rob Jobson királyi tudósító felvetette, hogy a posztokat inkább a szükség, mint a szeretet motiválta. Így nyilatkozott

„Több kritikát kaptak volna, ha nem teszik meg, így azzal, hogy gratuláltak, saját magukat fedezték.” Kicsit testvériesebben is megfogalmazhatták volna az üzenetet, jobb lett volna, ha közvetlenebb. De ez is több, mint a semmi”.

Harry herceg hamarosan Londonba utazik

Harry még ebben a hónapban ismét az Egyesült Királyságba látogat, hogy részt vegyen a WellChild országos díjátadón Londonban. Talán ezúttal még az édesapjával is találkozik, aki túl elfoglalt volt akkor, amikor a herceg legutóbb Londonban járt.

A születésnapi jókívánságok évek óta tartó viszálykodás után lepték meg a nyilvánosságot. A helyzet a testvérek között akkor mérgesedett el, amikor Harry herceg és Meghan Markle lemondtak a királyi feladatokról, majd Oprah Winfrey-nek adott interjújukban rasszistának bélyegezték a brit királyi család egyik nagytekintéjű tagját. Nem segített a helyzeten Harry memoárja sem, a Tartalék című könyv, ez még tovább mélyítette a szakadékot.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.